"Ik vind het belangrijk dat iedereen erbij kan en mag horen. Mijn huidige traineeship biedt me de kans om daaraan te werken"
Aziza Zijlstra
Trainee bij Nationaal Programma Groningen

Trainee bij Nationaal Programma Groningen

Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Als trainee werk ik bij Nationaal Programma Groningen, een programma dat als doel heeft om een goede toekomst voor elke Groninger te creëren. Het traineeship bestaat uit drie opdrachten van acht maanden. Op dit moment ben ik bezig met mijn eerste opdracht: assistent programmamanager bij de gemeente Oldambt.

Wat is het meest leerzame dat je uit je huidige werk haalt?

Bij de gemeente Oldambt leer ik heel veel over het managen van een programma. Programmamanagement is heel divers en ik krijg de kans om hierin veel verschillende taken op te pakken. Zo kan ik ontdekken waar ik energie uithaal en op welke plek ik het best tot mijn recht kom.

Wat is de grootste verrassing uit je traineeship?

De snelheid waarmee je jezelf kan ontwikkelen heeft me verrast. De uitdagingen en ervaringen die ik tegenkom in mijn werk kan ik op vrijdag (’traineedag’) van een afstand bekijken en bespreken. Door hier de tijd voor te nemen ontwikkel ik me sneller én bewuster.

Welk onderdeel van het traineeprogramma heeft je het meest geholpen in je werk?

Door ervaringen uit je werkweek te bespreken met collega-trainees en VONK-trainers ontdek je niet alleen wat je leuk vindt of trots maakt maar ook waar je tegenaan loopt. Mijn persoonlijk ontwikkelingsplan en de workshops over persoonlijk leiderschap helpen mij om deze uitdagingen aan te gaan. Zo kan ik mij verder ontwikkelen.


Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief