"Ik ben door het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap veel strategischer geworden in hoe ik communiceer naar mijn collega’s en klanten"
Merel Cuperus
Deelnemer Talentprogramma | Manager Marketing & Sales bij KiVa School

Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap

Waardoor dacht jij: dit programma van Vonk is echt iets voor mij?

De titel sprak me aan en ik was toe aan een manier waarop ik mezelf op persoonlijk vlak in een professionele setting kon verbeteren. Het sloot erg aan op mijn behoefte.

Waaraan kunnen jouw collega’s zien dat jij het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap hebt gevolgd?

Mijn communicatie. Ik ben door het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap veel strategischer geworden in hoe ik communiceer naar m’n collega’s en klanten. Ook ben ik zelfverzekerder geworden in mijn communicatie. Waar ik eerst bang was om conflicten aan te gaan of conflicten aan te wakkeren, durf ik nu stappen te zetten om situaties op te lossen door op een juiste manier vragen te stellen, kalmte uit te stralen en de juiste dingen te zeggen wanneer dat nodig is.

Welk moment uit het programma is je het meest bijgebleven?

Dit is de laatste sessie. Er zijn heel veel mooie momenten geweest, maar tijdens de laatste sessie voelde je een soort trots in de ruimte. We groeiden een jaar lang samen en deden  waardevolle kennis op. Dat schept toch een band. Aan het einde van de sessies voelde ik dat heel sterk. Toen iedereen op het podium zijn zegje had gedaan, voelde ik me erg trots. Ik vond het heel fijn en bijzonder om deze groep te leren kennen!

Hoe vond je de trainers?

De trainers waren een mooie aanvulling op elkaar en hebben het programma he-le-maal gemaakt naar mijn idee. Het is belangrijk om altijd een balans te vinden tussen de deelnemers aan de hand van werkvormen waar een groep behoefte aan heeft. Ik vind dat de trainers Job en Hendertje dit uitstekend hebben aangevoeld.

Wat was voor jou de grootste meerwaarde van het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap?

Ik kan de tools die ik heb geleerd tijdens het Talentprogramma zowel in mijn privésituatie als in het werk toepassen. Ik heb veel zelfvertrouwen gevonden om mijn eigen keuzes te onderbouwen en in te zien wat voor waarde ik toevoeg aan een (werk)plek. Als jonge werker heb je soms nog niet de juiste skills of tact om bepaalde visies voor jezelf te bepalen. Daar heeft dit programma enorm aan bijgedragen.

En als je het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap in één zin zou moeten samenvatten?

Denk je: hoe moet ik nu verder in mijn werk? Dan is dit de plek om je vervolgstappen te zoeken, te vinden én te zetten.


Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief