"Vonk is een fijne samenwerkingspartner die het belang van de trainee centraal stelt."
René Donkerbroek
Nationaal Programma Groningen

Vonk is een enthousiaste partner met ambitie en drive voor vernieuwing

Waarom wilde Nationaal Programma Groningen graag gaan werken met trainees?

Daar heeft Nationaal Programma Groningen twee belangrijke argumenten voor:
ontwikkelen en behouden van jong, veelbelovend talent voor Groningen en een
verfrissende impuls geven aan de uitvoeringscapaciteit binnen de programma’s van onze partnerorganisaties: gemeenten en provincie.

Wat is de meerwaarde van de trainees? Hoe laat zich dat zien?

De zes trainees hebben in 6 x 3 opdrachten concrete bijdragen geleverd aan diverse programma-opgaven van Nationaal Programma Groningen. Met een frisse blik en vanuit een lerende houding. Bovendien hebben zij ook verbanden en connecties aangebracht tussen organisaties. Alle partnerorganisaties zijn enthousiast.

Wat is de toegevoegde waarde van het multi-company concept?

Dat zorgt voor verbreding van de blik van de trainees. Meekrijgen hoe het in andere organisaties werkt. Wat verschillen en overeenkomsten zijn. Leren van elkaar en elkaars werkveld. Dat zorgt voor een brede blik.

Hoe zou je de meerwaarde van de samenwerking met Vonk omschrijven?

Vonk is een jonge organisatie en enthousiaste partner met ambitie en drive voor vernieuwing. Een fijne samenwerkingspartner die het belang van de trainee centraal stelt. Het ontwikkelprogramma is gevarieerd en bevat een goede mix gericht op vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling, binding tussen trainees. Het programma is ook adaptief: er is een duidelijke lijn, maar volop ruimte om vanuit feedback-loop aan te passen op nieuwe inzichten en behoeften.

Wat gun jij jullie trainees, als je naar de toekomst kijkt?

Ik gun ze met de bagage van de afgelopen twee jaar een voortzetting van een mooi arbeidsavontuur in het prachtige Groningen. Dat ze door hun opgedane ervaring en de ontdekking van waar hun kracht ligt, een fijne plek in een organisatie vinden waar zij maximaal hun talenten kunnen inzetten en waar zij ook worden uitgedaagd zich verder te ontwikkelen. Zodat de steile leercurve zich nog even voortzet. En tot slot dat het traineeprogramma een echt fundament heeft gelegd voor een mooie toekomst.


Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief