"Een verrijking voor elke young professional die de uitdaging aan durft te gaan om zichzelf de spiegel voor te houden"
Siërra Wongsoredjo
Deelnemer Talentprogramma | Casemanager Inkomen BRWI

Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap

Waardoor dacht jij: dit programma van Vonk is echt iets voor mij?

Momenteel ben ik al ongeveer 6 jaar Casemanager Inkomen. Toen ik startte met deze functie was ik een heel ander persoon dan ik nu ben. Ik heb de functie helemaal eigen gemaakt, maar ik merkte wel steeds meer aan mezelf dat ik m’n eigen grenzen helemaal verlegd had. Zo vond ik het erg lastig om grenzen te stellen voor mezelf binnen m’n werk, nee te zeggen en ook het geven van feedback/feedforward aan directe collega’s. Door deze punten heb ik veel stress ervaren en ging ik maar door. Ik trok vaak veel extra taken naar me toe en was vaak de eerste die ja zei als er extra taken of werkzaamheden te verdelen waren. Door een grote verandering in mijn privéleven kreeg ik het besef dat ik daar echt verandering in moest brengen, want ik kon niet meer verder gaan zoals ik dat altijd gewend was te doen. Precies op dat moment kwam ook het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap voorbij, waar ik door mijn teamleider voor gevraagd ben. Door mijn privésituatie heb ik wel even getwijfeld om het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap te gaan volgen, omdat ik erg bang was dat het te veel zou zijn. Ik ben erg blij dat ik het wel gedaan heb, want juist in deze periode van mijn leven heeft het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap mij meer rust gegeven en veel inzichten gegeven om aan voorgenoemde punten te kunnen werken.

Waaraan kunnen jouw collega’s zien dat jij het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap hebt gevolgd?

Ik geef eerder m’n grenzen aan. Verder ben ik communicatief ook beter in het geven van feedback aan anderen. Ook let ik beter op de manier waarop ik communiceer en de invloed die dit heeft op anderen. Ik merk sneller op wat dit met de ander doet, waardoor ik dit sneller en makkelijker aan kan passen.

Welk moment uit het programma is je het meest bijgebleven?

Er zijn mij heel wat momenten uit het programma bijgebleven, maar van veel onderwerpen die we behandeld hadden, was ik me er al van bewust dat ik hier tegenaan liep. Wat erbovenuit sprong, was het effect van de training over de Roos van Leary op mijn manier van feedback geven en coachen. Dit was voor mij echt de spiegel die ik nodig had.

Hoe vond je de trainers?

Ik vond de combinatie van trainers erg fijn. Hendertje en Job zijn erg verschillend, maar dit maakte dat ze elkaar erg goed aanvulden, waardoor de trainingen heel prettig te volgen waren en de dynamiek goed was. Ook werd er een omgeving met veel vertrouwen gecreëerd, waardoor ik me veilig voelde om alles te kunnen delen. Er werd niet geoordeeld en er was veel begrip. Het persoonlijke intakegesprek heeft hier ook een grote bijdrage aan geleverd, want daarmee werd een goede  basis gelegd.

Wat was voor jou de grootste meerwaarde van het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap?

Allereerst vond ik het echt een eyeopener om te zien dat er binnen onze groep zoveel young professionals waren die tegen dezelfde dingen aanliepen binnen hun werk. Binnen mijn eigen team heb ik vaak het gevoel gehad de enige te zijn die tegen deze dingen aanliep. Dus de herkenning bij anderen, maakte dat je op een vrije manier je eigen verhaal kon delen. Door het volgen van het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap heb ik echt geleerd meer mijn grenzen aan te geven. Daarmee hangt samen dat ik daardoor dus ook op een betere manier nee kan zeggen, zonder mezelf vervolgens schuldig te voelen. Vorig jaar heb ik erg het gevoel gehad dat deze functie het niet meer is voor mij, omdat ik het werk niet altijd even leuk meer vond. Echter, door het leren om mijn grenzen beter aan te geven, heeft dit mij meer rust gegeven en heb ik hierdoor ook meer het plezier in mijn werk teruggevonden.

En als je het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap in één zin zou moeten samenvatten?

Het Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap is een verrijking voor elke young professional die de uitdaging aan durft te gaan om zichzelf de spiegel voor te houden en persoonlijke groei door te maken.

 


Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief