Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Momenteel ben ik werkzaam bij Nijestee, een woningbouwcorporatie in Groningen. Hier houd ik mij bezig met verschillende opdrachten, zo ben ik onderdeel van een werkgroep waar we werken aan het uitdelen/aanbrengen van maatregelen om energiearmoede tegen te gaan, hier werken we  samen met andere woningbouwcorporaties en de gemeente. Daarnaast ben ik bezig met het inzichtelijk maken van data omtrent de energietransitie. Middels deze data kunnen we vervolgens weloverwogen besluiten nemen als het gaat om de energietransitie, ook werk ik aan de uitrol van een prioritering van warmtenetten gericht op het woningbezit van Nijestee. Hetzelfde doe ik samen met andere collega’s voor de uitrol van hybride warmtepompen. Als laatste organiseer ik verschillende kennissessies voor collega’s zodat we op de hoogte zijn van de (nieuwste) ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie.

Waar wil jij graag in groeien?

Kennis over de energietransitie. De energietransitie zit niet stil, dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen. Ik vind het belangrijk dat ik hier kennis van heb, waarna ik deze kennis graag wil inzetten. Daarnaast wil ik mij als “young professional” ontwikkelen door goed te communiceren.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens jouw traineeship?

Alles, ik vind de combinatie van werken, leren en zo nu en dan een bedrijfsbezoek erg prettig. Het maakt het werk erg afwisselend, maar biedt mij ook de kans om nieuwe, opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Daarnaast kijk ik erg uit naar het samenwerken met de andere trainees van het New Energy Traineeship.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Ik ervaar veel vrijheid binnen het werk wat ik momenteel doe binnen Nijestee. Ik krijg de kans om te leren over relevante onderwerpen, maar krijg ook gelijk al veel verantwoordelijkheid. Daarnaast werk ik aan een wezenlijke onderwerpen: energiearmoede en de energietransitie. Ik ben dan ook blij dat ik vanuit mijn rol kan bijdragen aan het tegengaan van sociaal-maatschappelijke problemen. Daarnaast ben ik erg blij met het New Energy Traineeship, omdat ik in twee jaar tijd bij drie verschillende bedrijven kan werken en ervaring mag opdoen.

Wat is jouw kracht?

Ik ben creatief en gedreven, beide zijn naar mijn idee nodig binnen de energietransitie en helpen mij dan ook binnen mijn werk.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Dat verschilt heel erg, ik vind het heerlijk om in het weekend te volleyballen en daarna wat te drinken met mijn volleybalteam, maar kan er ook van genieten om een weekendje weg te gaan naar een voor mij onbekende stad of plek, te mountainbiken of om uit eten te gaan. Zelf koken doe ik ook erg graag op een rustige zondag.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Wie goed doet, goed ontmoet.


Terug naar team

Adriaan Klootwijk

New Energy Trainee bij diverse opdrachtgevers

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief