Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Als trainee werk ik bij Nationaal Programma Groningen, een programma dat als doel heeft om een goede toekomst voor elke Groninger te creëren. Het traineeship bestaat uit drie opdrachten van acht maanden. Op dit moment ben ik bezig met mijn eerste opdracht: assistent programmamanager bij de gemeente Oldambt.

Wat is het meest leerzame dat je uit je huidige werk haalt?

Bij de gemeente Oldambt leer ik heel veel over het managen van een programma. Programmamanagement is heel divers en ik krijg de kans om hierin veel verschillende taken op te pakken. Zo kan ik ontdekken waar ik energie uithaal en op welke plek ik het best tot mijn recht kom.

Wat is de grootste verrassing uit je traineeship?

De snelheid waarmee je jezelf kan ontwikkelen heeft me verrast. De uitdagingen en ervaringen die ik tegenkom in mijn werk kan ik op vrijdag (’traineedag’) van een afstand bekijken en bespreken. Door hier de tijd voor te nemen ontwikkel ik me sneller én bewuster.

Welk onderdeel van het traineeprogramma heeft je het meest geholpen in je werk?

Door ervaringen uit je werkweek te bespreken met collega-trainees en VONK-trainers ontdek je niet alleen wat je leuk vindt of trots maakt maar ook waar je tegenaan loopt. Mijn persoonlijk ontwikkelingsplan en de workshops over persoonlijk leiderschap helpen mij om deze uitdagingen aan te gaan. Zo kan ik mij verder ontwikkelen.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Als geboren en getogen Groninger krijg ik energie van het werken aan een goede toekomst voor alle Groningers. Ik vind het belangrijk dat iedereen erbij kan en mag horen. Mijn huidige werk biedt me de kans om daaraan te werken.

Wat is jouw kracht?

Mijn kracht is mijn doelgerichtheid. Ik kan alles op alles zetten om gestelde doelen te bereiken. Met een planning en koers voor ogen zoek ik oplossingen voor elk obstakel dat me tegemoet komt. Alles om dat uiteindelijke resultaat te behalen!

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Het kan zeker niet elk weekend maar tijdens mijn favoriete weekenden ben ik op reis met vrienden en/of familie. Met een goed boek en een fotocamera op zak ontdek ik graag nieuwe plekken, talen en culturen. Zo kom ik echt tot rust.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Mijn ouders zeiden altijd tegen mij: een mens lijdt het meest door het lijden wat hij vreest. Dit zeiden ze niet voor niks; ik kan soms erg goed piekeren. Dit advies helpt mij om over mentale blokkades heen te stappen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.


Terug naar team

Aziza Zijlstra

Trainee Nationaal Programma Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief