Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik doe mijn traineeship binnen het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) in samenwerking met de regio-organisatie voor huisartsen, Dokter Drenthe. Binnen dit traineeship focus ik mij op de Drent met hart- en vaatziekten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze trotse inwoner passende zorg krijgt, dichter bij huis? Hoe kunnen we daarnaast ervoor zorgen dat de zorgprofessionals de groeiende zorgvraag aankunnen en dat ze iedere dag met plezier naar hun werk blijven gaan? Met deze drie vragen vul ik mijn werkweek. Ik schrijf hier met mijn collega’s plannen voor, stel inventieve zorginterventies op en monitor de impact van deze zorginterventies. 

Waar wil jij graag in groeien?

Na dit jaar wil ik een overkoepelend beeld hebben van wat er speelt binnen het zorglandschap. Welke kant bewegen we op in de zorg en welke kant moeten we vooral niet naartoe? Daar leer ik veel van door mijn medetrainees, coaches en collega’s.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

De steun die je krijgt in het verder ontwikkelen van jezelf. Dit is denk ik écht wat een traineeship van een juniorfunctie scheidt.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Ik hoef geen dag wakker te worden en me af te vragen: wat is het nut van mijn werk? De urgentie is hoog om de zorg op zo’n manier in te richten dat we er over decennia nog steeds de vruchten van plukken. Daarnaast is het leuk om te horen waar mijn medetrainees zich mee bezig houden en nog leuker is dat we dezelfde doelen nastreven. Het is fijn om omringd te zijn met mensen die dezelfde drive hebben.

Wat is jouw kracht?

Ik ben sterk in het houden van een helikopterview op projecten. Ik ben eigenlijk constant bezig met of het werk in lijn is het met het doel of niet. Daarnaast krijg ik veel energie uit het overdragen van goede ideeën aan anderen en daarover te sparren. Ik hoop dan ook dat anderen daarin mijn kracht zien!

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

In mijn favoriete weekend pak ik met vrienden de trein naar de Zwitserse alpen, skiën we heen en weer en pakken we daarna de trein terug om net op tijd terug te zijn voor de werkweek. Dat is echter nog nooit echt gebeurd, dus doe ik het maar met het pakken van horizontale pistes op hardloopschoenen, pak ik een lift naar de randstad om mijn vrienden te zien en geniet ik van een avondje kaasfonduen met mijn familie.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het beste advies hing bij mijn huisarts aan de muur. Er stond: ‘If you don’t have the time to do it right, when do you have time to do it over’. Bijzonder om op te hangen in een wachtkamer, maar het gaf me wel het duwtje in de goede richting om mijn middelbare schoolexamens te voltooien.


Terug naar team

Bart Stoel

Hi!Noord Trainee bij Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief