Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Mijn traineeship is bij Lentis, een GGZ instelling in Zuidlaren. Hier ben ik onderdeel van het zorgverkoopteam, we zijn verantwoordelijk voor de zorgverzekeringswet (Zvw). Ik heb niet echt een specifieke opdracht, mijn werkzaamheden bestaan uit een stuk accountmanagerschap naar zorgverzekeraars toe en een stuk data analyse. Dat gaat meer de financiële kant op. Ons zorg verkoopteam bestaat uit vier personen, wat betekent dat de lijntjes kort zijn en ik altijd weet bij wie ik moet zijn als ik vragen heb.

Wat is het meest leerzame dat je uit je huidige werk haalt?

Tot nu toe heb ik vooral veel geleerd over de GGZ sector, wat ik als zeer leerzaam heb ervaren. Daarnaast heb ik ook veel geleerd toen een ervaren collega uit ons zorgverkoopteam vertrok. Op dat moment kreeg ik als trainee veel meer verantwoordelijkheid binnen mijn opdracht. Dit is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk!

Wat is de grootste verrassing uit je traineeship?

De grootste verrassing uit mijn traineeship is toch wel de trainingsdag op vrijdag. De trainingsdag is super leuk en leerzaam ingericht. De verschillende trainingen en cases zijn verfrissend. Zo zijn we nu bezig met een gezamenlijke Action Learning opdracht voor stichting Present, een vrijwilligersorganisatie die hard groeit en een andere organisatiestructuur nodig heeft. Dit soort cases zijn compleet anders dan mijn werkzaamheden bij Lentis, deze afwisseling vind ik wel prettig.

Welk onderdeel van het traineeprogramma heeft je het meest geholpen in je werk?

De 1 op 1 sessies met de coaches zijn erg handig. In de eerste 2 weken waren er nogal wat interne wisselingen binnen de organisatie waar ik werk. Ik heb dit allemaal kunnen bespreken met Freerk Jan, die met handige tips/adviezen kwam hoe dit bespreekbaar te maken. Het is fijn om in je beginperiode een soort van klankbord te hebben. Vonk was dat voor mij zeker tijdens de eerste weken. Ook vond ik de workshop “de grenzen van je kunnen” interessant.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Ik ben blij met mijn huidige werk, omdat het afwisselend en uitdagend is. De sfeer binnen het zorgverkoopteam is ook goed! Daarnaast sluit het aan bij mijn studie, ik heb een bachelor Bedrijfskunde en master Health.

Wat is jouw kracht?

Ik denk dat flexibiliteit wel een kracht van mij is. Ik kan me goed aanpassen aan een veranderende omgeving, werkwijze, verantwoordelijkheden en gedragingen van anderen.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek maken en verzamelen. Het ideale weekend heeft de volgende elementen: een concert bezoeken, met vrienden socializen en een potje beachvolleybal of voetbal spelen. Als de zon dan ook nog schijnt is dat helemaal mooi meegenomen!

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Sta eens stil bij wat je allemaal doet in het leven, hoe kun je bezig blijven en tevreden blijven? Je leidt je leven of je leeft je lijden.


Terug naar team

Boudewijn Oude Wesselink

Trainee Lentis

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief