Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Mijn traineeship doe ik eerst bij Gemeente Groningen, daarna bij Lefier en ik eindig bij Grunneger Power. Ik werk nu bij de gemeente voor de afdeling energie met de specificatie energiearmoede. 

Voor mijn opdracht kijk ik samen met drie andere trainees vanuit het groepje Duurzaamheid naar de warmtetransitie en het aansluiten op het warmtenet vanuit verschillende wijken (vooral Paddepoel) en de rol van bewonersparticipatie hierbij.

Waar wil jij graag in groeien?

Ik vind het moeilijk om dingen op te noemen… Ik wil in het algemeen gewoon groeien! In mijn zelfverzekerdheid op werk en privé, in ervaringen opdoen wanneer het gaat om klimaatadaptatie, maar vooral in het voelen van meer rust en tevredenheid. Ik zie vaak beren op de weg en ik denk altijd ver vooruit. Ik wil groeien in het leren loslaten.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Mensen leren kennen tijdens mijn traineeship. Denk aan collega’s bij opdrachtgevers of bewoners. Ook ben ik erg benieuwd naar hoe het werkleven gaat zijn na zo veel jaren studeren. Tot nu toe bevalt het goed! 

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Omdat het waarderend werk is en de plek een fijne sfeer heeft. Ik help mensen in energiearmoede en merk dat ik wat kan betekenen voor mensen die het moeilijk hebben. 

Wat is jouw kracht?

Communicatie! Vanuit mijn vele jaren in de horeca heb ik geleerd hoe belangrijk communicatie is. Voor efficiency en een goede samenwerking is krachtige communicatie nodig. 

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Oei… moeilijke vraag.. ‘s ochtends sporten, lunchen met mama, culinair uiteten met mijn vriend en ‘s avonds met vrienden naar een technofeestje. Op zondag rust ik lekker een dagje uit. Of ik ontdek een nieuwe stad!

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Niets forceren wat niet goed voelt of niet werkt voor jou… dat betekent niet dat je niet hard moet werken. Maar dingen voelen niet goed aan om een reden en die intuïtie moet je geloven. 


Terug naar team

Cornelie Pot

Trainee Wijkmakers bij diverse organisaties

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief