Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

In de eerste fase van mijn traineeship werk ik bij de concernstaf van de Gemeente Groningen. Hier bied ik ondersteuning bij verschillende Europese projecten, met name ‘Speak Up’, een project gericht op participatie.

Waar wil jij graag in groeien?

Alhoewel ik vrij ondernemend ben, zou ik graag leren hoe ik mezelf meer kan betrekken bij projecten als ik denk dat mijn inbreng waardevol kan zijn. Omdat ik nog maar net aan het werk ben, vind ik het soms nog moeilijk om mezelf in een gesprek te mengen met mensen met meer ervaring.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Tijdens mijn traineeship kijk ik er vooral naar uit om zinvol werk te verrichten. Alhoewel ik studeren erg leuk vond, ontdek ik nu dat ik erg veel voldoening haal uit het werken aan iets concreets of waardevols voor de maatschappij.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Elke dag is anders en ik ben betrokken bij diverse taken en projecten. Zo leer ik veel, word ik regelmatig in het diepe gegooid en heb ik een gevarieerd takenpakket.

Wat is jouw kracht?

Ik heb erg veel intrinsieke motivatie en vind het dus ook leuk om met diverse taken aan de slag te gaan. Hier is het traineeship dat ik bij VONK doe dan ook perfect voor, aangezien ik bij drie verschillende gemeentes aan de slag ga!

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Mijn favoriete weekend is erg seizoensgebonden. In de zomer geniet ik ervan om met vrienden in een zwemband te dobberen op het stadsstrand. In de winter sta ik, indien mogelijk, graag van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat met mijn schaatsen op natuurijs. In mijn ideale weekend zou ik deze twee dan ook combineren, maar helaas werkt moeder natuur hier natuurlijk niet in mee.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het meest waardevolle advies dat ik ooit heb ontvangen, is dat werk een aanvulling is op mijn privéleven en niet andersom. Dit betekent dat ik vol enthousiasme voor mijn werk aan de slag ga, maar ook ruimte buiten werk bewaar voor dingen die ik leuk vind.


Terug naar team

Dieuwke Elzinga

Trainee Nationaal Programma Groningen bij diverse gemeentes

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief