Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik ben als trainee van Nationaal Programma Groningen momenteel aan het werk bij het project Moeders van Midden-Groningen. Dit project richt zich op het ondersteunen van (kwetsbare) moeders tijdens de eerste 1000 dagen van het kindje. Uit onderzoek is gebleken dat deze eerste 1000 dagen enorm belangrijk zijn voor de ontwikkeling en toekomst van het kindje.

Mijn voornaamste opdracht is om een inbrengwinkel op te zetten met allerlei babyspullen voor (aanstaande) moeders die het niet breed hebben en hier veel stress van ondervinden. Het verminderen van stress komt de gezondheid van het kindje en de moeder ten goede en geeft het kindje een betere start.

Wat is het meest leerzame dat je uit je huidige werk haalt?

Ik vind het ontzettend interessant en leerzaam om nu in een project te werken dat valt onder het sociaal domein. Ik had hier nog geen ervaring mee, maar het geeft me veel inzichten in wat er allemaal in de maatschappij speelt.

Wat is de grootste verrassing uit je traineeship?

Dat ik meer kan dan ik van tevoren dacht. De opdracht waar ik hiervoor aan werkte vond ik in het begin best spannend, omdat het geen opdracht was die past bij mijn studieachtergrond. Al gauw merkte ik dat ik eigenlijk best veel kan, ook zonder relevante studierichting.

Welk onderdeel van het traineeprogramma heeft je het meest geholpen in je werk?

Ik vind de intervisiesessies altijd heel waardevol. Niet alleen door de werksituaties die ik zelf heb meegemaakt te bespreken, maar ook juist door de situaties van anderen te bespreken. Door de situaties te bespreken met een groep en samen oplossingen te bedenken lukt het daarna beter om met eenzelfde situatie om te gaan.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Meewerken aan Moeders van Midden-Groningen is enorm dankbaar werk, waarbij ik echt het idee heb dat het project een verschil maakt voor de moeders en hun kinderen. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen gelijke kansen krijgen in het leven en dit project draagt daaraan bij. Daar word ik heel blij van.

Wat is jouw kracht?

Ik ben gedreven en geef niet snel op. Ik heb een intrinsieke drijfveer om ergens mee aan de slag te gaan en dat ook af te maken. Deze gedrevenheid helpt me om ook op moeilijke momenten door te gaan en lastige taken af te ronden.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Weekenden zijn het leukst als het mooi weer is en ik buiten kan zijn: in de (moes)tuin, een wandeling in het bos, een tochtje op de racefiets of met een drankje op het terras.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Alles valt te leren!


Terug naar team

Eline Janssen

Trainee Nationaal Programma Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief