Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik ben werkzaam bij het Meerjarenprogramma GGZ. Dit programma bevat verschillende initiatieven die bijdragen of hopelijk gaan bijdragen aan het voorkomen van psychisch lijden of het voorkomen of verminderen van terugval. Zo zijn er bijvoorbeeld initiatieven die zich bezig houden met het bespreekbaar maken van psychische problemen of initiatieven die zich bezig houden met het terugdringen van de wachttijden in de GGZ. Ik ondersteun bij het borgen van de vele initiatieven die lopen.

Ondertussen ben ik ook bezig met het Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM). GEM is een andere manier van kijken naar de GGZ en psychische lijden. Samen met mijn collega’s hopen we deze visie verder te ontwikkelen in de provincie Groningen.

Waar wil jij graag in groeien?

Ik wil mij graag verder ontwikkelen in de kennis over de gezondheidszorg, de verschillende zorgorganisaties en belangen. Ik vind de veranderkunde in mijn opdracht erg interessant en hoop hier dan ook ervaring in op te doen. Daarnaast wil ik graag op het vlak van leiderschap groeien en hoop ik na het traineeship een beter beeld te hebben van mijn kwaliteiten.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Ik kijk er erg naar uit om kennis op te doen, te netwerken en veel mensen die werken in de gezondheidszorg te leren kennen. De gezondheidszorg is complex, maar daarom extra interessant om het steeds beter te leren kennen. Ik kijk ook erg uit naar de trainingsdagen samen met de trainees!

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Er is hoge urgentie om de GGZ anders te gaan inrichten, maar hoe en wat gaat helpen is nog in ontwikkeling. Het is een uitdaging, maar daarom interessant om bij betrokken te mogen zijn. Om deel uit te mogen maken van een gehele verandering binnen de provincie Groningen is (als ik het zo mag zeggen) best heel gaaf.

Wat is jouw kracht?

Mijn kracht is mijn nieuwsgierigheid en mijn analytisch vermogen. Dat maakt dat ik graag mensen, organisaties of andere disciplines leer kennen. Met enthousiasme luister ik naar verhalen, belangen en meningen. Ik onderzoek graag en hoop zo te verbinden.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Dan schijnt de zon (!), ontbijt ik buiten de deur, fiets ik even langs mijn opa en oma en heb ik aan het einde van de middag een festival met vrienden. De volgende dag relax ik de hele dag bij het meer samen met mijn vriend, lees ik een boek en eten we in de avond patat of iemand nodigt ons spontaan uit om uit eten te gaan.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Ga je verdiepen in filosofie 🙂


Terug naar team
Portretfoto van Emma Stiphout

Emma Stiphout

Hi!Noord Trainee bij Meerjarenprogramma GGZ

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief