Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik doe het New Energy Traineeship en volg dit bij SWO De Wolden Hoogeveen. Dit is een traineeship van twee jaar waarin ik volledig meedraai in het project Waterstof Hoogeveen. Met het project gaan we bestaande en nieuwe woningen overzetten van aardgas naar waterstof. Een heel interessant en innovatief project! 

Waar wil jij graag in groeien?

Ik wil meer groeien in mijn zelfvertrouwen. En ik tref het dat ik in een fijne en veilige werkomgeving zit waarin ik dit kan ontwikkelen. Daarnaast helpen de trainingen en de coachingsgesprekken vanuit VONK ook erg. 

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Ik vind de combinatie tussen werkervaring opdoen en de trainingen vanuit VONK erg interessant. Ik kijk daarom ook erg uit naar de trainingen die nog komen. Oh ja, en volgend jaar staat er nog een trip naar het buitenland gepland. Daar heb ik ook veel zin in!

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Waterstof zie ik als een essentieel onderdeel van de energietransitie en het terugdringen van onze CO2-uitstoot. Ik vind het erg leuk om aan zo’n innovatief project mee te mogen werken. 
Af en toe gaan dingen nog wel langzaam, bijvoorbeeld rondom de regelgeving. Maar ik geloof erin dat we dit samen voor elkaar krijgen en een voorbeeldfunctie zullen zijn voor de rest van Nederland en misschien wel de wereld. 

Wat is jouw kracht?

Door mijn nieuwsgierigheid sta ik open om nieuwe dingen te leren. En mijn doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat ik niet snel opgeef als het even tegenzit. 

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Op een mooie dag met een stralende zon wandelen in het bos en s’avonds een leuk bordspel doen met vrienden of naar een concert.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Probeer niet te denken in tekorten, maar kijk naar de dingen die je wel hebt. 


Terug naar team

Esther de Hoop

New Energy Trainee bij SWO De Wolden Hoogeveen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief