Waarom heb je Vonk opgericht?

Behalve de lol die we hebben, is mijn drijfveer ten diepste maatschappelijk. Jonge, slimme mensen brengen ambitie met zich mee. Ik geloof dat ambitieus talent nodig is om Noord-Nederland op lange termijn leefbaar te houden. Hun frisse blik is allereerst nu nodig om de wicked problems op een moderne en toekomstbestendige manier aan te pakken. Daarnaast is talentbehoud nodig om op lange termijn genoeg docenten, artsen, psychiaters en directeuren te hebben. Door nu de juiste mensen te behouden en ze op te leiden tot zelfbewuste professional worden zowel organisaties als regio’s toekomstbestendig.

Wat doe je binnen Vonk?

De meeste tijd besteed ik aan dromen over Vonk 😉 Dat wil zeggen dat ik op lange termijn de strategie en onze meerwaarde in de gaten houd. Ik ontwikkel graag ijzersterke programma’s die aansluiten bij de wensen van trainees en de behoeften van opdrachtgevers. Leuk, leerzaam én nuttig zeg maar. Daarnaast ben ik de man achter de schermen wat betreft contracten, financiën en andere saaie/belangrijke zaken.

Wat wil je nog meer met Vonk bereiken?

Poeh, mijn dromen gaan ver. Mijn visie: over 5 jaar is Vonk dé onmisbare schakel tussen onderwijs en arbeidsmarkt in Noord-Nederland. We zijn een lerende gemeenschap van nieuwsgierige afgestudeerden waar je in een veilige setting en spelenderwijs je studentenveren afschudt en de carriéreladder bestijgt. Als we dan jaarlijks 40 trainees de Noordelijke arbeidsmarkt op slingeren, dan is ons experiment geslaagd. Vanaf daar kijken we verder.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Vrijdagavond begint met een borrel, dat lijkt me duidelijk. Zaterdagochtend heerst er rust en kijk ik hoe mijn dochter Eva zichzelf vermaakt. ´s Middags zet ik mij tot hardlopen, waar ik achteraf best blij mee ben. Zondag begint met wat bezinning bij de Tehuisgemeente (de kerk waar ik lid van ben), en daarna wordt er gesnackt en geborreld tot het avondeten. En dan vroeg naar bed voor weer een nieuwe energieke Vonkweek! 

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

“Freerk Jan, je kunt niet direct denken dat je directeur bent, maak eerst je stage maar eens af.” Advies van een gefrustreerde stagebegeleider die vond dat ik me met te veel bemoeide. 😊

Waarvoor kunnen mensen contact met je opnemen?


Voor Vonkzaken kan je altijd bij mij terecht. Maar ook als ik eens met je mee moet denken over andere ondernemende ideeën die ontstaan vanuit een maatschappelijk hart. Daar word ik echt blij van!


Terug naar team

Freerk Jan Bruins

Mede-oprichter en coach

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief