Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Mijn traineeship doe ik bij de Gemeente Midden-Groningen. Gemeente Midden-Groningen is een jonge gemeente met uiteenlopende uitdagingen die zich inzet voor een mooie woon-, werk- en leefomgeving.

Mijn traineeship is tweeledig. Het bestaat uit een deel HR-advieswerk en een deel organisatieontwikkeling. Als junior HR-adviseur ben ik onderdeel van het team HR en adviseer ik een aantal teams en teamleiders. Vanuit het programmateam Organisatieontwikkeling lever ik een bijdrage aan het versterken van de leercultuur binnen de organisatie. Eén van de projecten waarmee ik bezig ben is het in kaart brengen van de leerbehoefte van de medewerkers. Aan de hand daarvan willen wij het ontwikkelaanbod van 2024 verbeteren en het nieuwe leerplatform doorontwikkelen. 

Waar wil jij graag in groeien?

Op dit moment beschik ik vanuit mijn studie voornamelijk theoretische kennis. Ik wil graag meer praktijkkennis op doen, zodat ik zekerder word in mijn rol als professional.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Ik kijk het meest uit naar het ontdekken van mijn kwaliteiten. Door dit traineeship krijg ik de kans om met verschillende uitdagingen aan de slag te gaan. In combinatie met de trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling hoop ik te ontdekken waar mijn hart echt ligt.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Wat ik erg leuk vind is de afwisseling. Doordat ik onderdeel ben van twee teams leer ik verschillende facetten van de organisatie kennen. Daarnaast zijn mijn directe collega’s erg aardig en word ik als volwaardige collega behandeld.

Wat is jouw kracht?

Mijn kracht is dat ik van mezelf erg kalm ben en niet snel gestrest raak. Dit helpt goed in een omgeving waar je snel moet schakelen.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Mijn ideale weekend staat vooral in het teken van ontspanning: iets leuks doen met mijn vriendin of lekker borrelen met vrienden.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Je kan niet alles weten, zeker wanneer je net nieuw bent. Vraag vooral wanneer je iets wel wilt weten.


Terug naar team

Glenn Koole

Trainee HR-adviseur en Organisatieontwikkeling bij Gemeente Midden-Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief