Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik ben mijn traineeship in september begonnen bij Woningstichting Patrimonium. Hier blijf ik acht maanden. Ik ga ook nog acht maanden bij de gemeente en bij Nijestee aan het werk. Bij Patrimonium werk ik aan een beleidsstuk over leefbaarheid. Daarnaast onderzoek ik het mutatieproces – van het moment dat een huurder zijn huur opzegt tot het moment dat een nieuwe huurder de woning betrekt – en kijk ik waar in het proces verbeteringen mogelijk zijn. Hiervoor heb ik bijvoorbeeld intern veel contact met de medewerkers die te maken hebben met dit proces, maar ook bespreek ik met andere woningcorporaties hoe zij dit aanpakken. 

  Waar wil jij graag in groeien?

  Het lijkt me fijn om na deze twee jaar een duidelijk beeld te hebben van welke werkzaamheden mij echt liggen en welke niet. Ik zou dus graag meer inzicht krijgen in wat bij me past. 

   Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

   Ik kijk ernaar uit dat mijn kennis en vaardigheden groeien, dat mijn netwerk zich uitbreidt en dat ik het gevoel heb echt impact te kunnen hebben. Ook kijk ik ernaar uit dit traject samen met mijn medetrainees te doorlopen.

   Waarom ben jij blij met je huidige werk?

   Ik heb een prettige werkomgeving waar ik veel leer en bovendien mag bijdragen aan de huisvesting voor mensen die het het hardst nodig hebben.

   Wat is jouw kracht?

   Ik denk dat ik erg ruimdenkend en analytisch ben. Ik benader situaties vanuit alle mogelijke perspectieven en besluit aan de hand daarvan wat de beste manier is om vooruit te gaan. Ook ben ik erg sociaal en kan ik met veel mensen goed overweg.

   Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

   Mijn favoriete weekend bevat een combinatie van de volgende activiteiten: familie en/of vrienden zien, wandelen (in de natuur), yoga doen en een boek lezen of film kijken.

   Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

   Het beste advies dat ik ooit kreeg was om het leven (en mezelf) niet zo serieus te nemen.


   Terug naar team

   Ileen van Dijk

   Trainee Wijkmakers bij diverse opdrachtgevers

   Blijf op de hoogte
   Nieuwsbrief.

   Optin nieuwsbrief