Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

In maart 2023 ben ik gestart met het Traineeship van Konnect. Konnect houdt zich bezig met het stimuleren van de samenwerking tussen mkb-bedrijven en kennisinstellingen met als doel meer innovatie in de noordelijke regio.

Mijn vervolgopdracht doe ik bij de Greenwise Campus in Emmen. Mijn opdracht bestaat uit het onderzoeken van de rol die technologie kan spelen in de transformatie van de zorgsector. Daarvoor zal ik contacten onderhouden met het werkveld en onderwijspartners, maar ook door het organiseren van bijeenkomsten. 

Waar wil jij graag in groeien?

Toen ik aan het traineeship begon had ik het doel om meer te leren over projectmanagement en projectmatig werken. Daarnaast focust Konnect zich op de RIS3 innovatie thema’s: van een lineaire naar een circulaire economie, van fossiele naar hernieuwbare energie, van zorg naar (positieve) gezondheid en van analoog naar digitaal. Ik hoop dan ook meer te leren over deze thema’s.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

De hele lange zomervakantie! Grapje uiteraard, alhoewel het een fijne bijkomstigheid is! Ik kijk denk ik het meeste uit naar de ‘laatste periode’ van het traineeship. De eerste maanden waren wat zoeken, gezien het concept Konnect best ingewikkeld is. Nu is dat duidelijk, maar de deadlines vliegen ons nu ook om de oren, gezien de zomervakantie al snel nadert.

Na de zomervakantie krijgen wij nieuwe opdrachten en daar kijk ik nu enorm naar uit, omdat het concept nu duidelijk is zal ik gerichter aan de slag kunnen en mijn opgedane kennis beter in de praktijk kunnen brengen.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Het leuke aan dit traineeship is dat je bij verschillende kennisinstellingen werkt en ook bij verschillende mkb-bedrijven over de vloer komt. Hierdoor doe ik echt hele waardevolle connecties op, daarnaast leer ik ook heel erg veel over onderwerpen waar ik totaal niet mee bekend was.

Wat is jouw kracht?

Mijn nieuwsgierigheid en interesse. Mijn interesse lag/ligt vooral op het gebied van de gezondheidszorg, een wereld waarin ik jaren heb gewerkt. Toch ben ik ook altijd wel nieuwsgierig geweest naar de wereld van het onderwijs en zijn de thema’s en onderwerpen die nu voorbij komen ook ontzettend interessant. Hierdoor ben ik oprecht geïnteresseerd in de onderwerpen die voorbij komen en weet ik een gesprek goed op gang te houden.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Mijn favoriete weekend bestaat uit een combinatie van actief én ontspanning. Ik begin mijn weekend dan ook het liefst met iets actief, bijvoorbeeld sporten op zaterdagochtend gevolgd door afspraken met familie en vrienden. De zondag is dan vooral voor de ontspanning waarin ik dan in alle rust kan schoonmaken, etc.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Durf risico’s te nemen in het leven! Ik had een vaste baan in een wereld die goed bij mij paste, maar met weinig doorgroeimogelijkheden en dat was erg jammer gezien ik niet voor niks had besloten om na mijn HBO nog een WO master te gaan volgen. Ik vond het spannend om de stap naar een 1-jarige traineeship te zetten, een wereld met ook best wat onzekerheden. Vrienden en familie hebben mij toch aangespoord om dat risico te nemen, zelfontwikkeling is nooit verkeerd en ik kan altijd weer terug naar de zorg, als ik dat straks nog steeds wil.


Terug naar team

Ingrid Wolters

Trainee Konnect

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief