Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Mijn traineeship speelt zich af bij BWRI, het werkbedrijf van Gemeente Midden-Groningen. Daar zit ik in het groeiende Team HR waar ik de ruimte krijg bij te dragen aan de ontwikkeling en professionalisering van het team. Hier is mijn grootste project de totale vernieuwing van het personeelssysteem. 

Waar wil jij graag in groeien?

Voor mezelf zie ik de grootste ontwikkelkans in mijn daadkracht. Ik ben meer een denker dan een doener en ik mag meer naar een doener bewegen.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Ik zie de trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling als een uitgelezen kans om te groeien en daar kijk ik naar uit. 

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

In mijn werk heb ik veel autonomie en kan ik veel zelf inbrengen. Dat zijn voor mij belangrijke voorwaarden om blij aan het werk te gaan.

Wat is jouw kracht?

Mijn kracht zit in mijn geduld en luistervaardigheid. 

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Het liefst heb ik in het weekend tijd voor mijzelf en mijn vriendin. Daarbij vind ik het leuk om iets gezelligs te doen met vrienden, maar ik geniet ook van rust.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het beste advies dat ik ooit kreeg is niet te wijzen op één lijfspreuk. Het gaat eerder om een reeks adviezen over het voeren van gesprekken en de impact van verbale en non-verbale communicatie. 

Zoals, het kan beter werken om iemand te vragen: ‘Hoe komt het dat je doet wat je doet?’, in plaats van ‘waarom doe je wat je doet’. Mensen kunnen de waarom opvatten als een verwijt, waardoor het antwoord als verdediging komt. 


Terug naar team

Jelmer Ettema

Trainee Gemeente Midden-Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief