Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik doe mijn traineeship bij Nationaal Programma Groningen waar ik in twee jaar tijd bij drie verschillende gemeentes in het aardbevingsgebied verantwoordelijk word voor verschillende projecten. Mijn huidige project doe ik bij de gemeente Eemsdelta, waar ik aan de slag ben met het Sociaal Programma Delfzijl-Noord. Dit programma is in het leven geroepen omdat er verschillende opgaves spelen in de wijk. Deze opgave is complex en ingrijpend voor de bewoners in de wijk en betrokken organisaties, wat een integrale aanpak en nauwe samenwerking vraagt. Ik ben betrokken bij het bedenken van duurzame ideeën die in de wijk Delfzijl-Noord uitgevoerd worden in samenwerking met bewoners van de wijk.

Wat is het meest leerzame dat je uit je huidige werk haalt?

Er bestaat niet één weg die tot een idee en/of oplossing leidt. Soms is duurzaam vooruit denken niet vanzelfsprekend binnen bepaalde kaders, maar kan er met creatief nadenken en samenwerken veel bereikt worden.

Wat is de grootste verrassing uit je traineeship?

Dat er een verandering gaande is binnen provincie/gemeente op het gebied van werkwijze en aanpak. Vroeger stonden deze organisaties misschien meer bekend als statisch en ‘simpel’ waar tegenwoordig er flexibele werkprocessen worden toegepast.

Welk onderdeel van het traineeprogramma heeft je het meest geholpen in je werk?

De wekelijkse sessies op Vonk Vrijdag. Je bent de hele week in je eigen ‘bubbel’ aan het werk en soms kom je situaties tegen waarbij het fijn is met gelijkgestemden het hierover te kunnen hebben. Het voelt echt als een familie waar je te allen tijde je ei kwijt kan en advies kan krijgen over situaties zowel op werk als persoonlijk vlak.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Ik krijg veel creatieve vrijheid, wat motiveert om out-of-the-box ideeën te bedenken die werken voor alle betrokken personen in de wijk.

Wat is jouw kracht?

Outside-the-box denken anders naar een probleem te kijken en hier creatieve oplossingen aan verbinden.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Een weekend met vrienden naar een andere stad roadtrippen, daar nieuwe bands en de lokale muziekscene ontdekken.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Dat handelen op basis van aannames de grootste fout is die je kan maken en je altijd open moet staan voor nieuwe mensen/situaties.


Terug naar team

Jeroen van der Kooij

Trainee Nationaal Programma Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief