Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Mijn opdrachtgever is het Preventie Overleg Groningen (POG). Deze netwerkorganisatie zet zich in voor meer gezonde jaren voor alle Groningers. Dat doen ze aan de hand van zes thema’s die gericht zijn op veilig en gezond opgroeien en gezonde levensloop, een veilige en gezonde leefomgeving, organisatie van preventie in de zorg, armoede en gezondheid potentieel, beroeps vitaliteit en gezonde burgerkracht. Samen met de programmateams breng ik in kaart welke initiatieven er zijn, wat werkt en waarom en hoe we goede initiatieven kunnen opschalen. Daarnaast ontwerp ik een data infrastructuur om (nieuwe) kennis op een goede manier met elkaar te kunnen delen.

Waar wil jij graag in groeien?

In mijn opdracht is het belangrijk om de juiste mensen bij elkaar te brengen, zodat er mooie samenwerkingen ontstaan. Ik zou graag nog beter worden in het verbinden van de juiste mensen en initiatieven.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens jouw traineeship?

Ik kijk ernaar uit om handige skills te leren die ik nu en later in mijn loopbaan kan gebruiken. Daarnaast vind ik het heel fijn om samen met de andere trainees te groeien in onze opdrachten door van elkaar te leren.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Leven in goede gezondheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ik vind het fijn om te kunnen bijdragen aan een maatschappij waarin meer mensen langer in goede gezondheid kunnen leven.

Wat is jouw kracht?

Ik ben analytisch en onderzoek graag waarom dingen gaan zoals ze gaan. Daarbij zoek ik ook naar mogelijkheden om te verbeteren.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

In mijn favoriete weekend maak ik buiten een lekkere wandeling of geniet ik van samen muziek maken.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Als je wilt leren en groeien, moet je jezelf de ruimte geven om te leren en niet alles meteen perfect willen doen.


Terug naar team

Laura de Jonge

Hi!Noord Trainee bij Preventie Overleg Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief