Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Mijn eerste werkplek was bij Lentis, afdeling Zorgverkoop. Mijn opdracht was om daar het Meerjarenprogramma GGZ (een samenwerking tussen Lentis, gemeenten in Groningen en Menzis) bekender te maken en om te onderzoeken welke preventiegerichte projecten Lentis doet.

Op dit moment heb ik een opdracht bij Nijestee. Daar onderzoek ik twee onderwerpen binnen het thema Wonen en Zorg: de eisen aan seniorenwoningen en de werkwijze bij woningen voor kwetsbare doelgroepen.

Wat is het meest leerzame dat je uit je huidige werk haalt?

Zelfstandig aan een project beginnen waarvan je een heleboel nog niet weet of iets gaan doen wat je voor het eerst doet. Dus maar gewoon ergens beginnen en kijken hoe het loopt, en waar nodig bijsturen. Het geeft je vertrouwen en is super leuk als dat dan lukt!

Wat is de grootste verrassing uit je traineeship?

De mogelijkheden die je krijgt. Als trainee heb ik een unieke positie in een organisatie: ik ben onderdeel van een team, maar heb geen vastomlijnde functie. Dat maakt dat je ook heel onafhankelijk en overstijgend werkt. En trainee zijn betekent ook dat je echt aan het leren en ontdekken bent. Hierdoor heb je veel mogelijkheden, mag je overal dingen vragen en meekijken en af en toe spontaan een extra klus ‘oppakken’. Dat maakt de functie heel leuk en veelzijdig.

Welk onderdeel van het traineeprogramma heeft je het meest geholpen in je werk?

De inhoudelijke workshops, maar ook af en toe om advies kunnen vragen. Bij beiden leer ik dingen van mensen die al jarenlang werkervaring hebben. Dit helpt om dingen op een andere manier te bekijken of aan te pakken dan je zelf normaal gesproken zou doen.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Ik vind Nijestee een veelzijdige organisatie met enthousiaste mensen. Dit werd me meteen duidelijk doordat ik met alles en iedereen mocht meekijken om de organisatie te leren kennen. Zo ben ik bijvoorbeeld op pad geweest met een vakman. En nog steeds word ik bij veel verschillende onderwerpen betrokken. Laatst heb ik samen met een collega huurders geïnterviewd over hun woning en woonervaring. Ook mijn eigen opdracht is heel divers. Hierdoor krijg ik inhoudelijk veel vraagstukken mee en kan ik meedenken over de aanpak. Heel afwisselend en leerzaam dus!

Wat is jouw kracht?

Ik ben leergierig en heb een brede interesse. Dat maakt dat ik actief op zoek ga naar dingen om te doen waar ik van leer (bijvoorbeeld: blogs schrijven of webinars volgen) en dat ik graag de diepte in ga bij een onderwerp. Het is wel leuk dat ik ook heb teruggekregen dat ik me onderwerpen snel eigen kan maken.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Lastig kiezen! Ik ga in het weekend graag ergens naartoe; een weekendje weg in een andere stad. Ik vind het fijn om dan te sporten en uit eten te gaan met m’n vriend. En ik ga graag een dag naar vrienden toe! Wordt wel een vol weekend zo 😉

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Juist door de moeilijke of spannende dingen kun je de meeste groei bereiken. Dus: blijf steeds je eigen grenzen verleggen.


Terug naar team

Marion Bosma

Multi-company Trainee

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief