Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Mijn traineeship is bij de Gemeente Midden-Groningen. Binnen de gemeente staan de drie V’s centraal: vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Hierdoor heb ik veel ruimte om mezelf te ontwikkelen. Als Trainee Juridische Zaken en Inkoop houd ik mij bezig met Woo-verzoeken, aansprakelijkheidstellingen, interne vraagstukken binnen de gemeente en een klein stukje contractmanagement. Er is dus veel afwisseling. 

Waar wil jij graag in groeien?

Ik wil me graag verder ontwikkelen in de kennis over het bestuurs- en privaatrecht en daarnaast wil ik graag groeien op het gebied van leiderschap. Ik hoop dat het traineeship daaraan kan bijdragen.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Ik leer graag meer over de gemeente als bestuursrechtelijke organisatie, maar kijk ook uit naar het netwerken en het in contact komen met jonge professionals in het hoge noorden. 

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Ik leer enorm veel. Ik ben afgestudeerd in het strafrecht en merk daardoor dat bepaalde kennis wat meer naar de achtergrond is gezakt. De afgelopen maanden waren voor mij een soort spoedcursus privaat- en bestuursrecht. Daarnaast vind ik het fijn dat ik geheel zelfstandig aan de slag mag en veel verschillende vraagstukken mag en kan oppakken om er als gemeente voor de burger te zijn. 

Wat is jouw kracht?

Mijn kracht is mijn analytisch vermogen. Ik bijt me graag vast in lastige vraagstukken en vind het geweldig als ik anderen met mijn kennis verder kan helpen. 

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Dat speelt zich af met mijn vriendinnen ergens in een land waar de zon vaak schijnt! De dag begint met een rondje lopen door de stad en ergens neerploffen voor ontbijt. Daarna spenderen we de rest van de middag met een boek op het strand en sluiten de dag af met tapas op een gezellig druk plein. De volgende dag bezoeken we museums en alle highlights van de stad. Tot slot koken we iets lekkers en sluiten het weekend af met een film op de bank. 

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Van mijn moeder: ‘Het maakt niet uit wat je doet, als je maar gelukkig bent’.


Terug naar team

Melanie Meilema

Trainee Juridische Zaken en Inkoop bij Gemeente Midden-Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief