Wat doe je binnen Vonk?

Ik werk als content marketeer bij Vonk. Dit houdt in dat ik me bezig houd met de online en offline zichtbaarheid van Vonk. Een greep uit mijn werkzaamheden: ik schrijf teksten voor de website en nieuwsbrief, loop op evenementen rond met een camera, maak social media posts en ik doorontwikkel onze offline PR-uitingen. Dat gaat niet alleen om een logo op een pen of een banner. Het is belangrijk om je bij elke uiting af te vragen wat het doel dient en of het bijdraagt aan het uiteindelijke doel: meer zichtbaarheid voor Vonk voor de juiste doelgroep(en). Onze doelgroepen zijn met name (potentiële) trainees, samenwerkingspartners en organisaties.  

Je favoriete project op dit moment?

Wat ik over het algemeen leuk vind aan Vonk, is dat de basis aanwezig is, maar dat je bij veel projecten een grote rol kan en mag spelen in de (door)ontwikkeling. Zo zijn we nu bezig om de offline PR-uitingen uit te breiden zodat we beter opvallen met het Vonk-merk op onder andere beurzen en bij evenementen. 

Waar ligt jouw kracht?

Ik ben erg creatief. Als kind was ik al altijd aan het schrijven of tekenen. Dat komt nu nog goed van pas. Ik ben zowel goed met tekst als beeld en vind het leuk om in te spelen op social media trends (ik scroll soms net iets te lang door TikTok filmpjes ;)). Omdat ik zelf een Gen-Z’er ben, snap ik daarnaast goed welke uitdagingen young professionals hebben. Ik vind het leuk om voor en met hun content te creëren. Van nature ben ik een rustig persoon en die kalmte is ook mijn kracht. Ik laat mezelf niet zo snel gek maken. 

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Ik ben dol op culturele uitjes. Ik bezoek graag musea of concerten. Er spelen veel leuke bandjes in onder andere SPOT/Oosterpoort, Vera en Simplon. Ook schilder ik graag. Via mijn Instagramaccount @mereljournals deel ik sinds een aantal jaren mijn illustraties met 80K+ volgers. Ik geef af en toe creatieve workshops en maak illustraties in opdracht. Daar zijn mijn avonden en weekenden dus wel mee gevuld. Je kunt mij ook erg blij maken met een avondje dineren met vrienden of een citytrip. 🙂

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

“Datgene dat jou anders maakt, kun je inzetten als skill.” Ik focus soms veel op details en zie daardoor het overkoepelende grote plaatje minder goed. Daardoor verlies ik mezelf weleens in projectmanagement;) maar het zorgt er ook voor dat ik extra scherp let op spelling in teksten, precies weet wat er aan een straatgevel veranderd is als ik er langs fiets en tijdens het illustreren en schilderen komt deze skill ook zeker van pas.


Terug naar team

Merel Hoekstra

Content marketeer

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief