Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik werk dit jaar op de ICT afdeling van het Martini Ziekenhuis. Daar houd ik mij bezig met de beschikbaarheid van patiëntgegevens voor alle zorgprofessionals die bij een zorgproces betrokken zijn. In Noord Nederland zijn twee veelbelovende ICT-systemen in ontwikkeling die de beschikbaarheid van medische gegevens aanzienlijk kunnen verbeteren. De afstemming en implementatie van dergelijke systemen vereist nogal wat samenwerking tussen partijen – daar ga ik dit jaar mee aan de slag.

Waar wil jij graag in groeien?

In ondernemerschap. Mijn project leent zich daar uitstekend voor: ik krijg veel vrijheid om invulling te geven aan mijn opdracht, dus kan zelf gaan onderzoeken waar mooie kansen liggen (bijvoorbeeld voor samenwerking) en hoe ik die kansen kan benutten om iets van waarde te creëren.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens jouw traineeship?

Kennismaken met het reilen en zeilen van een ziekenhuis en de zorgnetwerken eromheen en daar een betekenisvolle rol in kunnen spelen.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Naast dat ik er zelf ontzettend veel van leer, ben ik bezig met een onderwerp dat essentieel is voor de transitie in de zorg. Wat ik doe kán dus grote gevolgen hebben. Aan de ene kant is dat best spannend, aan de andere kant zorgt het juist ook voor enorm veel motivatie om mijn werk goed te doen en mijzelf nog verder te ontwikkelen om een blijvende bijdrage te kunnen leveren aan de transitie.

Wat is jouw kracht?

Nieuwsgierigheid naar andere meningen. Ik kijk graag verder dan de mening zelf, ben juist benieuwd naar waar die mening vandaan komt. In werkcontext gebruik ik deze eigenschap bijvoorbeeld om gemeenschappelijke gronden te vinden bij mensen / organisaties met ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen, zodat er toch samengewerkt kan worden.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Mijn ideale weekend bestaat uit 1 ‘thuisdag’ (uitslapen, rustig allerlei klusjes in en rond het huis kunnen doen, ruim de tijd nemen voor hobby’s) en 1 dag die gevuld is met familie/vrienden en gezelligheid.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Probeer je niet te druk te maken om dingen waar je geen invloed op hebt; focus op waar je wél het verschil kunt maken.


Terug naar team

Mirjam Hildering-Leemhuis

Hi!Noord Trainee bij Martini Ziekenhuis

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief