Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Bij Gemeente Midden-Groningen mag ik aan de slag als beleidsadviseur sociaal beleid. Specifiek werk ik op de beleidsterreinen van cultuur, sport en welzijn om tot een meer integrale visie en aanpak te komen. Daarbij verken ik waar het steekt en wat daarin beter kan. Het is een nieuwe rol, dus erg uitdagend, maar vooral heel interessant! Gelukkig mag ik ook meer tastbare projecten oppakken, zoals het jaarlijkse wandelevenement Tocht om de Noord en de lokale omroep RTV Midden-Groningen. 

Waar wil jij graag in groeien?

Tact. Ik heb vaak een sterke visie, gebaseerd op onderzoek en een gevoel processen en tactieken te willen verbeteren, maar ik kan nogal eens vastlopen in die visie overbrengen op anderen. Met wat extra tact kan ik mijn talenten nog beter benutten.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

De ontwikkeling die ik zowel persoonlijk als professioneel zal doormaken. Ik vind het reuze interessant meer over mezelf te leren en des te toffer dat ik de kennis gelijk mag toepassen in mijn nieuwe rol als ambtenaar. 

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Mijn komst binnen het team wordt zeer gewaardeerd, dat maakt dat ik vertrouwen en vrijheid krijg om de inhoud van mijn taken zelf invulling te geven. Dat is een erg fijne positie om in aan de slag te gaan. 

Wat is jouw kracht?

Mijn sterkste kracht is dat ik leergierig en kritisch ben. In onderwerpen kan ik diep duiken, zodat alle informatie boven water komt. Dat combineer ik dan met een kritische blik op waarom dingen gaan, zoals ze gaan en waar dat naar mijn gevonden inzicht niet goed gaat en beter kan. 

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Het liefst heb ik zo min mogelijk verplichtingen en zo veel mogelijk vrijheid om te slenteren door de Groningse straatjes, uitgebreid te tafelen met vrienden of spontaan een kroeg in te duiken. De vrijheid van de tijd die voor me ligt, vind ik ultiem ontspannend! 

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Als jíj iets veranderd wilt zien, moet jíj het veranderen!


Terug naar team

Mirthe Bos

Trainee Gemeente Midden-Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief