Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik zit momenteel als New Energy Trainee bij de Gemeente Groningen, in het energieprogramma van de afdeling stadsontwikkeling. Het voornaamste waar ik mij mee bezighoud is bijdragen aan het aardgasvrij krijgen van een deel van de stad door onder andere het verduurzamen van huizen en aanleggen van een collectief warmtenet. Verder verdiep ik mij in het toepassen van de VvE-aanpak rondom verduurzaming.

Waar wil jij graag in groeien?

Ik wil graag groeien in het werken met een hoop verschillende soorten mensen. Ik denk dat de ervaringen en trainingen die ik de komende twee jaar ga opdoen hierbij helpen. Verder wil ik mijn kennis en kunnen in de energietransitie vergroten en hier meer grip op krijgen.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens jouw traineeship?

Het traject in zijn totaliteit. Ik denk dat het programma ingericht is om je uit je comfortzone te halen, zodat je op een hoop verschillende manieren leert en ervaart. Verder vind ik het heel tof dat ik en mijn medetrainees de mogelijkheid krijgen bij drie interessante, maar toch verschillende, organisaties te mogen rondlopen.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Het is dynamisch, betekenisvol en vrij. Je krijgt de mogelijkheid om dingen te doen die je leuk vindt en waar je goed in bent. De meeste dagen breng je door bij je opdrachtgever. Deze dagen worden afgewisseld door dagen bij Vonk en evenementen van New Energy Coalition, die je samen met je medetrainees doorloopt.

Wat is jouw kracht?

Ik ben analytisch, rustig en kan zowel de rol als ondersteunende kracht vervullen als op de voorgrond staan. Ik hoop dit komende twee jaar aan te vullen met een hoop andere competenties en verder bewustzijn te creëren hoe je deze krachten het beste kan inzetten.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Mijn favoriete weekend zou allereerst zonnig zijn! Ik zou sporten om later op de dag op terras te zitten met vrienden, een drankje en lekker eten. Vervolgens naar FC Groningen voor een pot voetbal (en liefste met winst naar huis) om vervolgens het weekend rustig af te sluiten thuis op de bank.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Je druk maken om dingen waar je geen invloed op hebt of niks aan kan veranderen is verspilde energie, en haalt je focus van je doelen af.


Terug naar team

Pytrik Sikkema

New Energy Trainee bij diverse opdrachtgevers

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief