Waar doe jij je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Mijn traineeship doe ik bij Wijkmakers. Dit traineeship is gericht op wijkontwikkeling en -vernieuwing in Groningen. Mijn werkzaamheden zijn gericht op het thema Duurzaamheid en mijn huidige opdracht is bij Grunneger Power: het ontwikkelen/vormgeven van een participatieaanpak voor de aanleg van het warmtenet in Noord-West Groningen. Verder word ik ingezet op het begeleiden van initiatieven die verduurzamingsprojecten willen opzetten in en met hun buurt.

Waar wil jij graag in groeien?

Ik wil graag mijn kernkwaliteiten op professioneel gebied ontwikkelen en inzetbaar maken. Met deze focus hoop ik meer voldoening en zingeving uit mijn werk te halen.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Ik kijk ernaar uit om een zichtbaar verschil te maken in de wijkontwikkeling en -vernieuwing in Groningen en om vanuit verschillende organisaties werkervaring op te doen. Ik vind het ook erg waardevol dat wij, als trainees, elkaar tegenkomen bij de trainingen, maar ook in het werkveld als samenwerkingspartners en als young professionals. Ik merk dat we elkaar kunnen versterken in onze professionele ontwikkeling. Ik kijk daarom ook uit naar alle samenwerkingen die daaruit ontstaan.

Waarom ben je blij met je huidige werk?

Grunneger Power is een erg fijne werkplek om ervaring op te doen. Het team is erg betrokken met elkaar, er is een prettige werksfeer en er wordt aandacht besteed aan de professionele ontwikkeling van het individu en van het team. Dit zorgt voor een hele sterke visie en missie van de organisatie. Dit uit zich in fijne samenwerkingen en gestructureerde werkzaamheden. 

Wat is jouw kracht?

Mijn kracht zit in het contact leggen en het verbinden van mensen. Ik vind het leuk om te zoeken wat ons verbindt met elkaar. Dit helpt mij heel erg om me ergens snel op mijn gemak te voelen en om gemakkelijk in gesprek te gaan met anderen.

Hoe ziet jouw favoriete weekend eruit?

Mijn favoriete weekend bestaat uit het opstaan zonder een wekker, uitgebreid ontbijten thuis of buiten de deur en een wandeling maken, bijvoorbeeld in het bos. Ik vind het fijn om tijd door te brengen met mijn vriendin, familie en/of vrienden. Wat ik ook erg leuk vind is om een andere stad te bezoeken en daar leuke eetplekjes op te zoeken. De zondagavond is fijn om lekker thuis te zijn en om het weekend af te sluiten met een goede film.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het beste advies dat ik heb gekregen is om een ander te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dit is hoe ik wil omgaan met mijn omgeving, zowel in mijn privéleven als op mijn werk. Het helpt mij heel erg om de waarde in te zien van hoe we omgaan met elkaar en mij bewust te zijn dat het leven vol zit met wisselwerkingen.


Terug naar team

Raphaël Litaay

Trainee Wijkmakers bij diverse opdrachtgevers

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief