Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik doe een traineeship bij de Gemeente Midden-Groningen bij het team Duurzaamheid. Binnen dit team houd ik mij bezig met de energietransitie en circulaire economie vraagstukken binnen de gemeente. Ik ben actief aan het kijken naar welke rol de gemeente kan spelen en hoe we bijvoorbeeld onze eigen inkoop hierop kunnen laten aansluiten. 

Waar wil jij graag in groeien?

Ik wil graag wat meer praktische ervaring opdoen in de samenleving bij grotere uitdagingen als klimaatverandering. Daarnaast wil ik graag beter worden in verscheidene soft skills. Ik zou het liefst aan het einde van het jaar een spin in het web zijn, met een goed overzicht van wat er binnen de gemeente speelt zonder verzand te raken in details.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

De sociale activiteiten met mijn medetrainees. Van de oud-trainees heb ik gave verhalen gehoord over survivallen en abseilen. Het lijkt me leuk om de groep beter te leren kennen en aan het eind van het jaar tevreden te kunnen terugkijken op een gave start van mijn carrière.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Het stelt me in staat een bijdrage te leveren aan sociale ongelijkheid en klimaatverandering. Ook ben ik erg blij met de werksfeer, want de collega’s zijn erg chill en geven de ruimte om zelf met ideeën te komen. Daarnaast maken de andere trainees dezelfde ervaringen mee, waardoor ik bij ‘’soortgenoten” terechtkan met vragen. 

Wat is jouw kracht?

De sociale vonk geven om leuke initiatieven van de grond te krijgen. Dit kan zowel in sociale sfeer zijn als op de werkvloer.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Ik vind het altijd erg leuk om met een groep naar een nieuwe omgeving te gaan en daar wat sportieve of creatieve activiteiten te ondernemen en zo elkaar beter te leren kennen. In de avond een drankje en een uitgebreid bordspel of uitgaan zou het helemaal afmaken. Misschien dat ik op de maandag niet superveel energie zou hebben voor werk, maar dat neem ik voor lief ;).

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Vorm niet een mening tot je alle kanten van een verhaal kent. Lastig om op te volgen, maar goud waard.


Terug naar team

Reint van Klinken

Trainee Duurzaamheid bij Gemeente Midden-Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief