Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik doe mijn traineeship bij woningcorporatie Nijestee. Ik houd mij bezig met bewonersparticipatie en veiligheid in de wijk Selwerd. Voor Nijestee ga ik bezig met het ontwikkelen van een collectief beeld over (bewoners)participatie.

Waar wil jij graag in groeien?

Ik zou graag willen ontwikkelen in het verbinden van inwoners/bewoners en organisaties. Hierin staan samenwerking en communicatieve vaardigheden centraal. Belangrijk in mijn opdracht is om de eindgebruiker te betrekken bij initiatieven. 

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Het samenwerken met bewoners en organisaties aan maatschappelijke en complexe uitdagingen in de wijken. Ik kijk ernaar uit om veel te leren over de branche en wat daar allemaal bij komt kijken. 

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Ik ben betrokken bij projecten waar we ons inzetten voor een positieve impact in de wijken waarin we actief zijn. Dit is een geweldige kans om te groeien, te leren en bij te dragen aan het creëren van leefbare en bloeiende wijken. 

Wat is jouw kracht?

Mijn kracht zit in het houden van structuur en overzicht in situaties. Ik kan goed luisteren en weet daardoor de rode draad goed op te pakken.  

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Dat kan erg verschillen. Ik ga graag uit eten, met vrienden afspreken en series kijken op de bank. Ook speel ik graag piano en maak ik vooral in het weekend daar tijd voor. Op de zondag is het tijd voor een hockeywedstrijd en daarna gezellig bijkletsen tijdens de derde helft. 🙂 

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Nooit geschoten is altijd mis!


Terug naar team

Renske Heersma

Trainee Wijkmakers bij Nijestee

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief