Waarom heb je Vonk opgericht?

Tijdens mijn studie Geschiedenis heb ik allerlei gave bijbanen gehad en in leuke commissies en besturen gezeten. Waaronder in het bestuur van GroningenLife!, een marketingcampagne om studiekiezers te enthousiasmeren voor Groningen als studentenstad. Studenten aantrekken is niet zo moeilijk, maar pas-afgestudeerden behouden in het Noorden… Daar kwam ik achter tijdens mijn bestuurstijd bij TalentWeb Groningen.

Traineeships en talentprogramma’s zijn hele waardevolle HR-instrumenten om een brug te slaan tussen young professionals en werkgevers. En dat gekoppeld aan onze drijfveer talentbehoud en -ontwikkeling in Noord-Nederland, daarvan word ik ontzettend enthousiast!

Wat doe je binnen Vonk?

Van alles! #flutantwoord. Maar ik richt me wel op een paar hoofdzaken. Ik ben verantwoordelijk voor alles rondom onze marketing & communicatie, contact met kennisinstellingen en studieverenigingen (onze partners) en voor onze werving en selectie. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling en groei van ons New Energy Traineeship. Maar ik geef ook trainingen, ontwerp programma’s en draai mee in acquisitie. Toch van alles…

Wat wil je nog meer met Vonk bereiken?

Ik wil dat elke student op de campussen in Noord-Nederland Vonk kent. En daarmee dus de groeimogelijkheden bij werkgevers in Noord-Nederland.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Dat moet wel een weekend op wintersport zijn. Op avontuur in de bergen!

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Geniet écht van elke dag, dat is heel belangrijk.

Waarvoor kunnen mensen contact met je opnemen?


Natuurlijk voor allerlei vragen over Vonk en onze programma’s, of het verkennen van nieuwe partnerschappen. Maar ook over alles dat met geschiedenis te maken heeft!


Terug naar team

Rients Verschoor

Mede-oprichter en trainer

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief