Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik volg een traineeship bij Nationaal Programma Groningen. Mijn eerste opdracht voer ik uit in gemeente Het Hogeland, waar ik mij bezighoud met het verbeteren van de waterrecreatie in onze gemeente door onderzoek te doen naar potentiële nieuwe kano- en sloepenroutes. Daarnaast houd ik mij bezig met het programma Eemshaven+. Hierbij willen we de leefbaarheid van inwoners in de Oostpolder zo goed mogelijk waarborgen wanneer de Eemshaven gaat uitbreiden. 

Waar wil jij graag in groeien?

Ik zou graag willen ontdekken bij welke thema’s uiteindelijk echt mijn passie ligt en of dit juist meer beleidsmakend of uitvoerend is. Dit traineeship biedt mij de mogelijkheid om dat te ontdekken. Ik kijk dus uit naar de komende jaren!

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Ik kijk er vooral naar uit om te ontdekken hoe verschillende organisaties te werk gaan en wat de verschillen tussen die organisaties zijn. Daarom lijkt het mij erg leuk om ook een keer bij de provincie aan de slag te gaan, om het contrast met de gemeenten goed te ervaren.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Ik merk dat mijn huidige gemeente goed doorheeft wat voor een trainee interessant is, namelijk zoveel mogelijk mogen ervaren en proberen. Dat ik die ruimte krijg om bij veel gesprekken aan te schuiven en met veel mensen spreek maakt dat mijn dagen over het algemeen lekker afwisselend zijn. 

Wat is jouw kracht?

Mijn kracht ligt in mijn enthousiasme om nieuwe dingen te leren en om nieuwe contacten te leggen. Dit kunnen mensen vaak erg te waarderen. Daardoor leiden meetings vaak tot leuke gesprekken!

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Mijn ideale weekend begint door lekker uit eten te gaan met mijn vriendin in Groningen. Zaterdagochtend spring ik dan nog even op de racefiets voor een mooi rondje, om vervolgens naar een festival te gaan met mijn vrienden. Zondag kom ik dan lekker bij op de bank met het liefst een mooie wielerklassieker op de tv. 

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Dat is het advies van familie en vrienden om lekker in Groningen te blijven wonen! Ik heb er lang over nagedacht om ook richting de randstad te gaan na mijn studie, met name omdat veel mensen om mij heen dit deden. Mijn gevoel om in Groningen te blijven was echter sterker en het feit dat mijn vrienden en familie aangaven dat ik daarnaar moest luisteren is achteraf een hele goede keuze gebleken. Mijn vriendin en ik gaan hier voorlopig zeker nog niet weg!


Terug naar team

Rik Roosjen

Trainee Nationaal Programma Groningen bij diverse opdrachtgevers

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief