Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik ben een trainee bij het Nationaal Programma Groningen. Hier loop ik in twee jaar op drie verschillende plekken mee bij lokale overheden. Momenteel ben ik werkzaam bij de Provincie Groningen en help ik ondernemers en boeren in het aardbevingsgebied. 

  Waar wil jij graag in groeien?

  In mijn professionaliteit en kennis over werken in het publieke domein. De universiteit kan je toch niet in alles voorbereiden over alle nieuwe afkortingen en procedures die je tegenkomt!

  Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

  Het leren kennen van veel nieuwe mensen en Groningen vanaf een nieuwe invalshoek bekijken. Het toffe van een traineeship is dat de werkgever en de mensen om je heen je ook echt de tijd en ruimte gunnen om op ontdekkingstocht te gaan.

  Waarom ben jij blij met je huidige werk?

  Ik heb het gevoel dat ik echt iets bijdraag aan Groningen en haar toekomst. Ik vind het belangrijk om in mijn werk met maatschappelijk relevante thema’s te werken. Het aardbevingsdossier kent hier enorm veel uitdagingen in.

  Wat is jouw kracht?

  Ik ben erg sociaal en heb een enorme bulk aan positieve energie die ik graag in een complex vraagstuk gooi. Af en toe ben ik zelfs wat te ongeduldig omdat ik graag tot actie over wil gaan en problemen wil oplossen.

  Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

  Als fanatiek rugbyer sta ik het liefst elke zondag op de Esserberg een heerlijk potje rugby te spelen. Daarnaast heb ik als voornemen alle dorpen en plaatsen in de provincie Groningen ooit te bezoeken, dus stap ik graag in de trein of op de fiets om deze prachtige provincie nog beter te leren kennen.

  Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

  Dat de meeste mensen ook niet echt weten wat ze doen in hun werk. Dat klinkt misschien pessimistisch, maar het geeft mij vooral het vertrouwen dat het af en toe oké is om niet het antwoord op alles te weten.


  Terug naar team

  Roos van der Togt

  Trainee Nationaal Programma Groningen bij diverse opdrachtgevers

  Blijf op de hoogte
  Nieuwsbrief.

  Optin nieuwsbrief