Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik werk als trainee bij de Friese Preventieaanpak (FPA). De FPA is een Friese samenwerking waar alles op het gebied van gezondheid en preventie in Friesland samenkomt. Hiermee werken we met zijn allen aan het doel om een goede gezondheid en welzijn met gelijke kansen voor iedereen in Friesland te verwezenlijken.

Binnen de Friese Preventieaanpak werk ik mee aan de doorontwikkeling naar een Friese regionale preventie infrastructuur en het brede veld dat hieraan te pas komt.

Waar wil jij graag in groeien?

Tijdens mijn opdracht zal ik veel in contact komen met verschillende partijen en verschillende mensen en proberen om de samenwerking tussen deze partijen te verbeteren. Ik hoop veel te leren over het verbinden van mensen en te ontdekken hoe ik een goede en duurzame samenwerking op kan zetten.

Waar kijk je het meeste naar uit tijdens jouw traineeship?

Ik kijk erg uit naar het in praktijk brengen van mijn kennis over gezondheid en mij in te zetten voor de zorgtransitie in het Noorden. Ook heb ik zin in de trainingsdagen om mij verder te ontwikkelen samen met de andere trainees.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Bij de FPA kan ik een wezenlijke bijdrage leveren aan het verder brengen van een integrale aanpak in de gemeentes en de zorg gefocust op preventie. Hier maken wij de eerste stappen in een gezonder en gelukkiger leven voor mensen in Friesland.

Wat is jouw kracht?

Mijn enthousiasme voor het onderwerp helpt mij om andere mensen mee te krijgen. Verder heb ik een nuchtere blik.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

Lekker ontspannen en genieten van de natuur. Overdag een lange wandeling maken en ’s avonds een heerlijke maaltijd koken voor vrienden en familie.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

“Steek tijd in de dingen die je energie geven”.


Terug naar team

Sterre Wiersma

Hi!Noord Trainee bij de Friese Preventieaanpak

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief