Waar doe je je traineeship en waar bestaat je opdracht uit?

Ik doe een traineeship bij Nationaal Programma Groningen. In twee jaar tijd doe ik drie verschillende opdrachten van acht maanden. In mijn eerste opdracht heb ik bijgedragen aan het Sociaal Programma Delfzijl Noord in de gemeente Eemsdelta. Op dit moment ben ik bezig met mijn tweede opdracht, dit keer in de gemeente Het Hogeland. Ik zit daar in het kernteam Nationaal Programma Groningen en ga helpen bij de actualisatie van het programmaplan Kop op ’t Hogeland van Nationaal Programma Groningen.

Wat is het meest leerzame dat je uit je huidige werk haalt?

Op moment van schrijven ben ik net begonnen aan m’n nieuwe opdracht. Wat me tot nu toe vooral opvalt, is hoeveel er eigenlijk achter de schermen gebeurt! Bij overleggen en afspraken blijkt hoeveel kennis mijn collega’s hebben, en ze kunnen me snel meenemen in de inhoud. Ik ben heel benieuwd wat de komende acht maanden me gaan brengen. Wat ik vooral hoop, is dat ik niet alleen in het gemeentehuis zal zitten, maar ook op pad zal gaan. Tijdens mijn vorige opdracht heb ik geleerd hoe belangrijk contact met bewoners is, want zij zijn uiteindelijk degene voor wie de gemeente bestaat!

Wat is de grootste verrassing uit je traineeship?

Van het traineeship had ik vooral verwacht dat we veel zouden leren en dat het drukke dagen zouden zijn. Dit klopt ook en dat komt dus niet als een verrassing. Wat voor mij wel een verrassing was, is hoe gezellig we het hebben. We kunnen het allemaal heel goed met elkaar vinden en we kunnen goed met elkaar geinen, waardoor de vrijdagen soms zo leuk zijn dat het niet voelt als werken. Vaak is het jammer dat Vonkvrijdag alweer voorbij is.

Welk onderdeel van het traineeprogramma heeft je het meest geholpen in je werk?

Wat mij helpt in m’n werk is dat we als trainees ook veel aan elkaar hebben los van de vrijdagen. Dit komt mede door dingen zoals het onboardingsweekend, de stand-up, het buddy-systeem en natuurlijk de pauzes en de borrels (: We blijken vaak tegen dezelfde dingen aan te lopen en elkaar te kunnen helpen. Hierdoor leer je veel van elkaar, en kan je dingen ook makkelijker relativeren.

Waarom ben jij blij met je huidige werk?

Wat mij blij maakt is dat de opdracht die ik nu doe totaal anders is dan mijn vorige opdracht, waardoor ik heel veel leer. Ik ben nieuwsgierig en leergierig, dus ik vind het interessant om nieuwe mensen te ontmoeten en een nieuwe werkplek te ontdekken. Ik maak er een sport van om zo snel mogelijk te begrijpen hoe dingen werken en goed mee te kunnen draaien. Het is bijzonder om te zien hoeveel de werkervaring tijdens de vorige opdracht me heeft geholpen, waardoor ik nu gelijk actief deel kan nemen.

Wat is jouw kracht?

Mijn oprechte interesse, waardoor ik goed kan luisteren. Wanneer ik met iemand in gesprek ben stel ik veel vragen, leef ik me in en kan ik de kern eruit halen. Daardoor voelen mensen zich gezien en kan ik ook helpen om dingen inzichtelijk te maken.

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

In mijn droomweekend schijnt de zon en ben ik op avontuur met iemand die belangrijk voor me is! Of dat nou in een spectaculair land hier ver vandaan is, ergens op het strand, op een muziekfestival, of gewoon hier, in Stad.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Je bent nooit te oud om (buiten) te spelen!


Terug naar team

Zoë Meinen

Trainee Nationaal Programma Groningen

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief