Skip to content Skip to footer

New Energy
Traineeship

Werk maken van de energietransitie én groeien als persoon en professional: dat is het New Energy Traineeship! Dat de energietransitie een van de grootste uitdagingen is die de mensheid kent en heeft gekend, hoeven we jou niet meer te vertellen. Om deze stap te maken is kennis en kunde essentieel: energieprofessionals zijn nu meer nodig dan ooit.
Met het New Energy Traineeship leer je in twee jaar tijd de verschillende inhoudelijke aspecten van de energietransitie kennen, werk je aan je persoonlijke groei en geven we samen de energietransitie in Noord-Nederland vorm.

Vlammen tijdens het
New Energy Traineeship

Tijdens het New Energy Traineeship werk jij vier dagen per week aan een energietransitie gerelateerde opdracht bij een of meerdere van de deelnemende organisaties. Deze organisaties zijn coalitiepartners van New Energy Coalition of andere organisaties die zich bezig houden met New Energy. Daarnaast ga je met je medetrainees op de vijfde dag aan de slag met je persoonlijke groei en wordt er veel aandacht geschonken aan persoonlijk leiderschap en coaching.
Het traineeprogramma bestaat uit twee hoofdonderdelen. Bij New Energy Coalition volg je een intensief programma waarin je je met recht specialist in de energietransitie kan noemen. Daarnaast ga je aan de slag met persoonlijk leiderschap tijdens het soft skills programma van Vonk, zodat jij je ontwikkelt tot een complete en zelfbewuste energieprofessional.
Twee specialisaties in het New Energy Traineeship
Het New Energy Traineeship richt zich op twee type profielen:
Energy Transition Business & Innovation Programme
Toptalent met een achtergrond in business, innovatie en communicatie. Minimaal HBO/ WO opgeleid en sterke affiniteit met de energietransitie. Tijdens het traineeship word je in de breedte opgeleid in de energietransitie.
Energy Transition Specialist Programme
Toptalent met een achtergrond in de energietransitie. Aantoonbaar door opleiding of het Energy Academy Certifcate. Minimaal HBO/ WO opgeleid en sterke affiniteit met de energietransitie. Tijdens het traineeship word je verder gespecialiseerd in de energietransitie.
Heb je brandende vragen? Stel die dan gerust aan Freerk Jan Bruins via 06 20 10 25 23 of newenergy@vonktraineeship.nl.
Informatiebijeenkomst

Ontdek meer over het New Energy Traineeship en stel je vragen over het traineeship of de selectieprocedure tijdens de online informatiebijeenkomst op maandag 27 juni van 16:00 – 17:00 uur. Meld je hiervoor aan vóór 25 juni via newenergy@vonktraineeship.nl, dan ontvang je een dag van tevoren de link naar het event.

Alleen de beste match

Jij bent klaar om te vlammen in het New Energy Traineeship, want jij bent:
  • erop gebrand om te werken aan de energietransitie
Jij wil bijdragen aan de energietransitie en stroopt daarvoor de mouwen op. Je hebt aantoonbaar affiniteit met de energietransitie en wil tijdens het New Energy Traineeship graag in een positie zitten waarin je verschil kunt maken.
  • klaar om jezelf te ontwikkelen binnen één van de twee New Energy tracks

Jij herkent je in één van de twee profielen van het New Energy Traineeship en wilt je graag verder ontwikkelen in de energietransitie. Je ziet het New Energy Traineeship als dé plek om je professionele ontwikkeling te versnellen!

  • enthousiast om te groeien
Binnen het traineeprogramma is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling: naast persoonlijke coaching en intervisie volg je allerlei vaste trainingen en kies je zelf workshops, trainingen en events uit het brede aanbod van Vonk en New Energy Coalition, die passen bij jouw groeiambities.