HIT is er voor starters en young professionals die hun toekomst willen vormgeven in de industrie. Voor organisaties in de industrie die met enthousiast toptalent willen werken en geloven in de kracht van persoonlijke ontwikkeling. Samen bouwen we aan de toekomst van de industriële sector in Noord-Nederland.


Het Industrie

Traineeship


Groeien tijdens HIT

Tijdens Het Industrie Traineeship werk jij vier dagen per week bij één van onze partners in de Noordelijke industrie. Daarnaast ga je met jouw medetrainees een dag per week aan de slag met je persoonlijke groei en inhoudelijke kennis van de industrie.

Het HIT-traineeprogramma

HIT is een traineeship waarmee jij een bliksemstart maakt in de industrie. Je legt een basis onder je carrière die een leven lang voordeel gaat opleveren. Het Industrie Traineeprogramma is een opleiding op drie niveaus:

  • Persoonlijke ontwikkeling

Van starter tot zelfbewust professional

  • Professionele ontwikkeling

Verschillende functies in de industrie en welke bij jou past

  • Industriële ontwikkelingen

De omgeving en toekomst van de industrie

Tijdens Het Industrie Traineeship leer je in 18 maanden tijd allerlei aspecten van de industrie kennen, werk je aan je persoonlijke en professionele groei en geven we samen vorm aan de toekomst van de industrie in Noord-Nederland.

Persoonlijke ontwikkeling

Aan het begin van je traineeship kies je 15 Vonk-trainingen die bijdragen aan jouw ontwikkeling van starter tot zelfbewust professional. Daarnaast ga je samen met je mede-trainees op teambuildingsactiviteiten en ontmoet je elkaar maandelijks voor intervisie onder leiding van de talentcoach van Vonk. Iedere trainee krijgt een persoonlijke coach met wie je regelmatig incheckt en prikkelende gesprekken voert over je voortgang en persoonlijke ontwikkeling. Samen ga je het avontuur aan en ontwikkel je je razendsnel van starter tot zelfbewust professional.

Professionele ontwikkeling

Ook ga jij tijdens 7 trainingsdagen kennismaken met jouw functie en de functies om je heen. Je ontdekt wat de doelen en obstakels zijn van jouw functie, maar ook van de functies waarmee jij samenwerkt. Door begrip te creëren voor jouw directe omgeving ga je beter samenwerken en leer jij jouw plek in de organisatie te vinden. Daarnaast maak je kennis met de consultant en de manager. Je leert van deze ervaren verbinders hoe je beleid vertaalt naar de werkvloer en hoe je de werkvloer vertaalt naar de directie. Zo leer jij mensen meenemen in veranderingen.

Industriële ontwikkeling

Je maakt in 5 dagen kennis met de belangrijkste actuele thema’s in de industrie. Je gaat leren hoe jij ze in jouw functie kan toepassen. En je leert hoe deze thema’s invloed hebben op jouw functie en de functies om je heen. Hierdoor kan jij de aanjager zijn voor verbetering en kan je de keuzes van de overheid of de directie vertalen naar je organisatie en functie.


Alleen de beste match

We zoeken 8 tot 12 HIT-Trainees en vinden diversiteit in de groep erg belangrijk. Sterker nog, we zoeken naar trainees met verschillende achtergronden, die elkaar aanvullen en versterken. Het helpt als je een relevante studieachtergrond hebt, zoals in Technische bedrijfskunde (HBO/WO), Chemische technologie (HBO/WO), Werktuigbouwkunde of een soortgelijke achtergrond. Echter, belangrijk is vooral dat je in de industrie wilt werken en je loopbaan hierin wilt vormgeven.

Werk je nu al als reliability engineer, maintenance engineer, procesengineer of maintenance consultant of wil je je ontwikkelen tot een van deze functies? Dan pas jij waarschijnlijk goed bij HIT. We zijn nieuwsgierig naar je!

Jij bent klaar om te vlammen in Het Industrie Traineeship, want jij bent:

erop gebrand om jezelf uit te dagen

Jij zoekt naar kansen om te verbeteren en wilt graag in een positie zitten waarin dat kan. Je loopt verantwoordelijkheid niet uit de weg, omdat je gelooft dat je je dan pas echt ontwikkelt.

iemand met lef

Jij durft door te pakken als de situatie daar om vraagt. Je kunt handelen vanuit je eigen overtuiging, waarbij je sensitief blijft voor verschillende gevoelens en belangen die spelen bij de mensen om jou heen.

klaar om jezelf te ontwikkelen binnen HIT

Het intensieve traineeprogramma is aan jou goed besteed. Je hebt aandacht voor nieuwe informatie, neemt dit snel in je op en past het effectief toe.

enthousiast om mee te werken aan de industrie van de toekomst

Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de verschillende transities (grondstoffen, energie, etc.) en bent enthousiast om dit te vertalen naar je dagelijkse werk. Ook ben je in staat om anderen daarvoor enthousiast te krijgen.

gedreven om een koploper te worden

Jij leunt niet achterover. Jij bent iemand die voorop loopt en ideeën aandraagt. “Zo doen we dat hier” is voor jou de motivatie om te laten zien dat het anders, sneller of beter kan. Dan kom jij met verbeteringen. Je ergens zomaar bij neerleggen overkomt jou niet snel.


Partners

Wat bieden wij?

Hoogwaardig traineeprogramma

Tijdens Het Industrie Traineeship volg je een uitgebreid en hoogwaardig traineeprogramma, waarmee je als persoon en professional in hoog tempo groeit. Samen met onze partners en opdrachtgevers investeren we met heel veel plezier in jouw ontwikkeling!

Hechte traineegroep

Jij gaat met je medetrainees een tijd tegemoet die je nooit zult vergeten. Je vormt een hechte groep, waarmee je gezelligheid, herkenning en ontwikkeling deelt.

Arbeidsvoorwaarden met groei

Als HIT Trainee werk je fulltime (vier dagen in opdracht, de vijfde dag staat in het teken van het traineeprogramma). Jouw startsalaris is 3150,- bruto per maand, vanaf het tweede jaar 3350,- per maand. Daarnaast bieden wij jou een laptop of laptopvergoeding, telefoonvergoeding en 20 wettelijke en 5 bovenwettelijke vakantiedagen.

Selectieprocedure Het Industrie Traineeship

1. Jouw cv en motivatie

Laat ons in je motivatiebrief weten waarom jij een match bent met HIT en waarom jij graag trainee wilt worden. Let op: sollicitaties vinden plaats op doorlopende basis! Als we genoeg goede sollicitaties hebben ontvangen, sluiten we de vacature.

2. Het gesprek

Werken jouw cv en motivatie aanstekelijk? Dan nodigen we je uit om in gesprek te gaan met ons selectieteam. In het gesprek gaan we nader in op jouw verwachtingen en ambities voor Het Industrie Traineeship.

3. Capaciteitentest

Waar liggen jouw kwaliteiten en jouw valkuilen? De capaciteitentest maak je vanuit huis.

4. Praktijkopdracht

Zien we in jou de ideale HIT Trainee, dan nodigen we je uit voor de praktijkopdracht.

5. Flame, set, match!

Bij ons geen zesjesmentaliteit. De HIT Trainees zijn de allerbeste trainees. Je hoort van ons of we met jou willen beginnen aan Het Industrie Traineeship. We nemen de arbeidsvoorwaarden met je door en bespreken wanneer je gaat beginnen. Gefeliciteerd!

Heb je brandende vragen? Neem gerust contact op met Jan Peter Kruiger via 06 81 00 67 05.


FAQ

Als alles volgens verwachting gaat, dan staan onze partnerorganisaties te popelen om jou in dienst te nemen. Zij investeren met Het Industrie Traineeship in jouw ontwikkeling en hebben samen met ons een programma ontwikkeld dat jou aantrekkelijk maakt voor de arbeidsmarkt. Tijdens het traineeship leggen we de basis voor jouw verdere loopbaan: je leert veel over jezelf, over de sector en je vormt een beter beeld van jouw toekomst. Daarnaast hebben wij een groot netwerk dat jou verder kan helpen. Kortom, HIT is een uitstekende springplank voor jouw verdere loopbaan!

Je maakt snel kennis met je medetrainees en wordt wegwijs gemaakt binnen de organisatie(s) waarvoor jij aan het werk gaat. We nemen het traineeprogramma met je door, zodat je goed weet wat je de komende tijd gaat doen. Vonk en HIT begeleiden jou bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling en de voortgang van je opdracht.

Zeker. We beginnen een aparte groep voor de industrie. Zo ga je samen het avontuur aan en versterk je elkaar tijdens de intervisies en trainingen. Door de commitment van anderhalf jaar leer je elkaar goed kennen en bouw je een hechte band met elkaar op. De manier waarop trainees in de groep deelnemen kan verschillen. Er zullen ook deelnemers meedoen waarbij de organisatie het traject afneemt en een medewerker in de groep laat deelnemen. Hij of zij heeft dan al een vaste plek en levert zo een bijdrage aan het geheel.

Nee, dat hoeft niet. Sterker nog, we zoeken naar trainees met verschillende achtergronden, die elkaar aanvullen en versterken. Maar het helpt wel. Een technische achtergrond of dit gecombineerd met bedrijfskunde past misschien beter bij de consultant dan bij een procestechnoloog. En een studie in de chemie beter bij de technoloog dan bij de consultant. Maar op voorhand sluiten we op basis van studie niet iemand uit. Je moet vooral in de industrie willen werken en hoogstwaarschijnlijk heb je dan ook een studie die waarde kan toevoegen.

Ja. We gaan voor de beste plek. Wanneer jij je goed voelt op de opdracht ga je ook meer leren. Het is belangrijk voor je ontwikkeling, voor het succes van de opdracht en de meerwaarde dat je goed zit.

De deelnemende partijen die nu bekend zijn: MAAK Techniek, Scania, Kisuma, Tejin, BASF, Watermaatschappij Drenthe en Waterschap Noorderzijlvest.

Sollicitatieformulier Hi!Noord Traineeship (#22)

Sollicitatieformulier HIT

Jouw gegevens:

Solliciteren
Het Industrie
Traineeship


  • Uitdagende opdrachten in Het Industrie Traineeship
  • Een intensief traineeprogramma, gericht op jouw persoonlijke én professionele ontwikkeling
  • Coaching, training en begeleiding
  • Samenwerken op allerlei niveaus én met mede-trainees

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief