Wil jij als trainee aan de slag met het versnellen van innovaties bij bedrijven in het Noorden? Dat kan in het KONNECT Traineeship! Als KONNECT trainee verbind je kennis en kunde aan innovatieve bedrijven, zodat nieuwe oplossingen ontstaan.


KONNECT Traineeship


Vlammen tijdens het KONNECT Traineeship

Wil jij samen met onderwijs- en kennisinstellingen en bedrijven werken aan grote transitievraagstukken zoals duurzame energie, circulaire economie en digitalisering én wil je groeien als persoon en professional? Dan is het KONNECT Traineeship jou misschien wel op het lijf geschreven.

Tijdens het KONNECT Traineeship leer je in een jaar tijd de kneepjes van het vak van innovatieversneller, werk je aan je persoonlijke groei en geven we samen innovaties in Noord-Nederland vorm.

Wat ga je doen?

Tijdens het KONNECT Traineeship werk jij dagelijks aan een uitdagende opdracht voor de deelnemende Noord-Nederlandse onderwijs- en kennisinstellingen. Deze organisaties hebben zich verenigd in KONNECT. KONNECT heeft als doel onderwijs- en kennisinstellingen effectiever en efficiënter te laten samenwerken ten behoeve van MKB-bedrijven, voor meer innovatie in de noordelijke regio. Tijdens jouw opdracht bouw je mee aan een sterk innovatie-ecosysteem. Daarnaast besteed je samen met je medetrainees gemiddeld 6 uur per week van je tijd aan persoonlijke en professionele groei in het traineeprogramma.

Sleutel tot kennis

Als KONNECT trainee ontsluit jij kennis en de praktische toepassing daarvan voor allerlei bedrijven. Samen met een ervaren collega werk je onder andere aan het in kaart brengen hoe MKB en onderwijs- en kennisinstellingen nu samenwerken en kom je met voorstellen hoe dit in toekomst beter vorm te geven. Je geeft vorm aan de nieuwe manier van werken en laat – door het te doen – zien wat dit betekent voor hoe onderwijs- en kennisinstellingen zich organiseren.

Afhankelijk van de opdrachten en jouw profiel zoeken we samen naar de beste match!

KONNECT Traineeprogramma

Het KONNECT traineeprogramma bestaat uit een Innovatieskills programma over innovatie en ecosystemen, waarmee je je ontwikkelt tot change-maker, en een Persoonlijk Leiderschapsprogramma waarin jij je ontwikkelt tot zelfbewuste professional. Het programma wordt gezamenlijk vormgegeven door KONNECT, ESTI en Vonk.

Innovatieskills programma

Bij ESTI volg je het Innovatieskills programma, waarin je samen met ervaren collega’s trainingen volgt over innovatie. Je leert alles over innovatie en het benutten van ontwikkelde kennis in de praktijk, en breidt ondertussen je netwerk uit. Het Innovatieskills programma is opgebouwd langs de drie grote innovatiethema’s van Noord-Nederland: duurzame energie, circulaire economie en digitalisering.

Persoonlijk Leiderschapsprogramma

Daarnaast ga je aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap tijdens het Persoonlijk Leiderschapsprogramma van Vonk, zodat jij je ontwikkelt tot zelfbewuste professional. Persoonlijk leiderschap, professionele vaardigheden en samenwerken vormen de leidraad van het programma. Door middel van individuele coaching en senior-begeleiding blijf je on-track in je opdracht. Samen met jouw klas van medetrainees ga je aan de slag en geef je vorm aan de start van jouw loopbaan.

Traineeprofiel

KONNECT trainees zijn nieuwsgierig, analytisch, gericht op samenwerking, een tikkeltje eigenwijs en sociaal vaardig. Met deze eigenschappen ben je in staat om de onderwerpen die op jouw pad komen te analyseren, te begrijpen en vervolgens samen met anderen om te zetten in praktische projecten en experimenten. Waarbij je soms tegen de gevestigde orde in moet gaan om je doelen te bereiken. Dit alles met het doel om de kennis en kunde die binnen de Noord- Nederlandse onderwijs- en kennisinstellingen aanwezig is beschikbaar te maken voor organisaties en ondernemingen in Noord-Nederland.


Alleen de beste match

Jij past bij ons, want je bent…

erop gebrand om te werken aan innovatie

Een specifieke studie-achtergrond in (een van) de innovatiethema’s is handig, maar niet per se nodig. Want ook binnen deze thema’s hebben we mensen nodig met verstand van communicatie, financiën, bedrijfsprocessen, burgerparticipatie en nog veel meer. Wel vinden we het belangrijk dat je aantoonbaar affiniteit hebt met (minimaal één van) de transitie onderwerpen.

klaar om jezelf te ontwikkelen binnen KONNECT

Jij herkent je in het profiel van het KONNECT Traineeship en wil je graag verder ontwikkelen tot innovatieversneller. Je ziet het KONNECT Traineeship als dé plek om je professionele ontwikkeling te versnellen!

enthousiast om te groeien

Binnen het traineeprogramma is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling: je neemt deel aan een hoogwaardig traineeprogramma, waarbij trainingen in persoonlijk leiderschap, intervisie en individuele coaching belangrijke onderdelen zijn. Samen met je medetrainees ga je dit avontuur aan en vorm je een hechte groep. Daarnaast kies je zelf een aantal trainingen en events uit het brede aanbod van Vonk en KONNECT die passen bij jouw groeiambities.


Selectie­procedure KONNECT Traineeship

1. Jouw cv en motivatie

Laat ons in je motivatiebrief weten waarom jij een match bent met de wereld van KONNECT, waarom jij graag trainee wilt worden en geef aan de hand van een voorbeeld aan welk type vraagstuk je graag zou willen bijdragen.

2. Het gesprek

Laat ons in je motivatiebrief weten waarom jij een match bent met de wereld van KONNECT, waarom jij graag trainee wilt worden en geef aan de hand van een voorbeeld aan welk type vraagstuk je graag zou willen bijdragen.

3. Selectiedag

Zien wij in jou de ideale KONNECT trainee, dan nodigen we je uit voor de selectiedag. Deze dag staat in het teken van verdieping en persoonlijke gesprekken met ons én opdrachtgevers.

4. Flame, set, match!

Bij ons geen zesjesmentaliteit. De KONNECT trainees zijn de allerbeste trainees. De dag na je sollicitatiegesprek hoor je van ons of we met jou willen beginnen aan het KONNECT Traineeship. We nemen alle arbeidsvoorwaarden met je door en bespreken wanneer je gaat beginnen. Gefeliciteerd!


Konnect

Solliciteren is op dit moment niet mogelijk. Wil je graag op de hoogte blijven van vacatures? Dat kan! Meld je dan snel aan voor onze Talent Pool.


Solliciteren
KONNECT
Traineeship


  • Uitdagende opdrachten in het eenjarige KONNECT Traineeship
  • Een intensief traineeprogramma, gericht op jouw persoonlijke én professionele ontwikkeling
  • Coaching, training en begeleiding
  • Samenwerken op allerlei niveaus én met mede-trainees.

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief