Wijkmakers houden van nadenken én van aanpakken. Ze werken samen met bewoners en organisaties aan maatschappelijke en complexe uitdagingen. Zo verbeteren ze samen de wijk.

Wijkmakers lossen het op. Word jij wijkmaker van morgen?


Wijkmakers

Traineeship


Voor de wijkmakers van morgen

Het Wijkmakers Traineeship is voor de wijkmaker van morgen. Voor starters die aan de slag willen in de wijkaanpak en extra willen inzetten op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Tijdens het Wijkmakers Traineeship van Vonk en Wijkmakers leer je in twee jaar tijd allerlei aspecten van de wijkvernieuwing en wijkontwikkeling kennen, werk je aan je persoonlijke en professionele groei en geven we samen vorm aan de wijk- en dorpsontwikkeling in Groningen.

 

Impact maken en groeien tijdens het Wijkmakers Traineeship

Tijdens het Wijkmakers Traineeship werk jij vier dagen per week bij meerdere van de deelnemende organisaties (gemeente, woningcorporatie, zorg, duurzaamheid, ontwikkelaar). Daarnaast ga je met jouw medetrainees op de vijfde dag aan de slag met je persoonlijke en professionele groei en wordt er veel aandacht geschonken aan persoonlijk leiderschap en coaching.

 

Het Wijkmakers Traineeprogramma

Het traineeprogramma bestaat uit twee hoofdonderdelen. Bij Wijkmakers volg je een uitgebreid programma om te blijven groeien in het vak van wijkvernieuwing en wijkontwikkeling. Daarnaast ga je aan de slag met persoonlijk leiderschap tijdens het programma van Vonk, zodat jij je ontwikkelt tot een complete en zelfstandige wijkprofessional.

Vier thema’s in het Wijkmakers Traineeship

Het Wijkmakers Traineeship richt zich op vier thema’s binnen de wijk- en dorpsontwikkeling:

  • Fysieke leefomgeving en klimaatadaptatie
  • Zorg en veiligheid
  • Participatie en bewonersbetrokkenheid
  • Stedelijke vernieuwing en beleid

Als Wijkmakers Trainee ga jij in twee jaar tijd werken aan één thema, verdeeld in drie opdrachten van acht maanden bij telkens een andere opdrachtgever. Zo bekijk je de vraagstukken vanuit verschillende kanten en leer jij om effectief met verschillende organisaties te werken aan wijk- en dorpsontwikkeling.


Alleen de beste match

Er zijn een paar basisvoorwaarden, maar studieachtergrond en ervaring is niet altijd leidend. Schroom dus niet om te solliciteren als je zeer gemotiveerd bent, maar een specifieke achtergrond of ervaring mist. We zijn nieuwsgierig naar je! 

Jij bent klaar om te vlammen in het Wijkmakers Traineeship, want jij bent:

erop gebrand om te werken aan wijk- en dorpsontwikkeling

Jij wil bijdragen aan wijk- en dorpsontwikkeling en stroopt daarvoor de mouwen op. Je hebt affiniteit met werken aan de wijk en wil tijdens het Wijkmakers Traineeship graag in een positie zitten waarin je verschil kunt maken.

iemand met lef

Jij durft door te pakken als de situatie daar om vraagt. Je kunt handelen vanuit je eigen overtuiging, waarbij je sensitief blijft voor verschillende gevoelens en belangen die spelen in de wijk.

klaar om jezelf te ontwikkelen binnen het Wijkmakers Traineeship

Het intensieve traineeprogramma tot wijkmaker is aan jou goed besteed. Je hebt aandacht voor nieuwe informatie, neemt deze snel in je op en kunt dit effectief toepassen.

snel op je plek

Je vindt het leuk en uitdagend om iedere acht maanden op een nieuwe plek een opdracht aan te pakken. Je vindt snel je plek en houdt van nieuwe uitdagingen en mensen. 

breed geïnteresseerd

Ook ben je iemand die breed geïnteresseerd is in het vak van wijkmaken. Van klimaatadaptatie tot armoede en van stenen tot mensen, jij wil er meer van weten! Tijdens het traineeship word je opgeleid tot brede wijkvernieuwer, zodat je wijkvraagstukken van verschillende kanten kunt bekijken.


Wat bieden wij

Hoogwaardig traineeprogramma

Tijdens het Wijkmakers Traineeship volg je een uitgebreid en hoogwaardig traineeprogramma, waarmee je als persoon en professional in hoog tempo groeit. Samen met onze partners en opdrachtgevers investeren we met heel veel plezier in jouw ontwikkeling!

Hechte traineegroep

Jij gaat met je medetrainees een tijd tegemoet die je nooit zult vergeten. Je vormt een hechte groep, waarmee je gezelligheid, herkenning en ontwikkeling deelt.

Arbeidsvoorwaarden met groei

Als Wijkmakers Trainee werk je fulltime (vier dagen in opdracht, de vijfde dag staat in het teken van het traineeprogramma). Jouw startsalaris is € 2.500 bruto per maand, vanaf het tweede jaar € 2.700 bruto per maand. Daarnaast bieden wij jou een laptop of laptopvergoeding; telefoonvergoeding; en 20 wettelijke en 5 bovenwettelijke vakantiedagen.

Heb je brandende vragen? Stel die dan gerust aan Rients Verschoor via 06 81 43 00 95 of rients@vonktraineeship.nl.

Selectie­procedure Wijkmakers Traineeship

1. Jouw cv en motivatie

Laat ons in je motivatiebrief weten waarom jij een match bent met het Wijkmakers Traineeship, waarom jij graag trainee wilt worden en met welke van de vier thema’s jij graag aan de slag wil.

2. Het gesprek

Werken jouw CV en motivatie aanstekelijk? Dan nodigen we je uit om in gesprek te gaan met ons selectieteam. In het gesprek gaan we nader in op jouw verwachtingen en ambities voor het Wijkmakers Traineeship.

3. Selectiedag

Zien wij in jou de ideale Wijkmakers Trainee, dan nodigen we je uit voor de selectiedag. Deze dag staat in het teken van praktijkopdrachten en persoonlijke gesprekken met ons én opdrachtgevers.

4. Flame, set, match!

Bij ons geen zesjesmentaliteit. De Wijkmakers Trainees zijn de allerbeste trainees. Je hoort van ons of we met jou willen beginnen aan het Wijkmakers Traineeship. Daarna heb je snel een klikgesprek met het werkveld, we nemen alle arbeidsvoorwaarden met je door en bespreken wanneer je gaat beginnen. Gefeliciteerd!


Meest gestelde vragen

In twee jaar tijd ga je bij drie verschillende organisaties aan de slag. Een overheid (gemeente of provincie), een woningcorporatie, een welzijns- of zorgorganisatie of een meer commercieel bureau. Ze zijn allen actief in de wijk en in twee jaar ga jij op drie plekken aan de slag. In de eerste editie van het Wijkmakers Traineeship doen met name Groningse organisaties mee.

Ja, we overleggen nauw met je om voor jou de juiste match voor elkaar te krijgen. Dat is belangrijk voor iedereen, zodat jij goed op je plek zit en van meerwaarde bent voor je opdrachtgever en voor de wijk.

Nee, dat hoeft niet. Sterker nog, we zoeken naar trainees met verschillende achtergronden, die elkaar aanvullen en versterken. Wel is het belangrijk dat je je hard wilt maken voor de verbetering van wijken in Noord-Nederland en nieuwsgierig bent naar verschillende kanten van de wijkontwikkeling.

Deelnemende organisaties willen gezamenlijk jonge talenten op een nieuwe manier opleiden en leren kennen. Zij leren iedere acht maanden een nieuw talent kennen die ook kennis en zienswijzen van andere organisaties meeneemt. Die verfrissende blik helpt ze om te blijven vernieuwen. En via het Wijkmakers Traineeship zorgen deze organisaties samen voor nieuw talent in de wijkontwikkeling.

Vraagstukken in de wijkvernieuwing zijn vaak complex en vragen om veel samenwerking tussen organisaties. Doordat jij tijdens het Wijkmakers Traineeship bij verschillende van die organisaties aan de slag gaat, krijg je meerdere perspectieven en leer je om organisatie-overstijgend te denken en werken. Een inwoner, een huurder en een cliënt zijn soms één en dezelfde persoon, toch bekijken een gemeente, een woningcorporatie en een zorgaanbieder ze over het algemeen heel anders. Een fijne wijk ontwikkel je samen!

Ja, samen met andere Wijkmakers Trainees vorm je een traineegroep. Zo ga je samen het avontuur aan en versterk je elkaar tijdens de intervisies en trainingen. Door de commitment van twee jaar leer je elkaar goed kennen en bouw je een hechte band met elkaar op.

Je maakt snel kennis met je medetrainees en wordt wegwijs gemaakt binnen de organisatie(s) waarvoor jij aan het werk gaat. We nemen het traineeprogramma met je door, zodat je goed weet wat je de komende tijd gaat doen. Vonk en Wijkmakers begeleiden jou bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling en de voortgang van je opdracht.

Als alles volgens verwachting gaat, dan staan onze partnerorganisaties te popelen om jou in dienst te nemen. Zij investeren met het Wijkmakers Traineeship in jouw ontwikkeling en hebben samen met ons een programma ontwikkeld dat jou aantrekkelijk maakt voor de arbeidsmarkt.

Tijdens het traineeship leggen we de basis voor jouw verdere loopbaan: je leert veel over jezelf, over de sector en je vormt een beter beeld van jouw toekomst. Daarnaast hebben wij een groot netwerk dat jou verder kan helpen. Kortom, het Wijkmakers Traineeship is een uitstekende springplank voor jouw verdere loopbaan!

Op dit moment hebben we helaas geen vacatures. Blijf op de hoogte van vacatures door je aan te melden voor onze Talentpool!


Solliciteren
Wijkmakers
Traineeship


  • Uitdagende opdrachten in het tweejarige Wijkmakers Traineeship
  • Een intensief traineeprogramma, gericht op jouw persoonlijke én professionele ontwikkeling
  • Coaching, training en begeleiding
  • Samenwerken op allerlei niveaus én met mede-trainees.

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief