Tegenwoordig valt de term persoonlijk leiderschap te pas en te onpas, maar wat dat precies is, blijft vaak in het midden. Daarom nemen wij je graag mee in wat persoonlijk leiderschap is volgens Vonk, en waarom het zo nodig is in deze tijd. Persoonlijk leiderschap is weten wat je wilt en kunt, en daar effectief actie op kunnen ondernemen. Anders uitgedrukt: het vermogen om regie te kunnen pakken over je leven.


Zelfbewustzijn en vaardigheden

Een deel van persoonlijk leiderschap is zelfbewustzijn: het bewustzijn van bijvoorbeeld je eigen gedrag, valkuilen, talenten en waarden. Wanneer je een duidelijk beeld hebt van jezelf, kun je je sterke kanten bewust inzetten, beter omgaan met je valkuilen en wordt het maken van keuzes makkelijker.

Je kunt hierbij koersen op je waarden. Is persoonlijke ontwikkeling bijvoorbeeld een belangrijke waarde voor je, en is coachen een van je talenten, dan kun je overwegen om hier een functie op uit te kiezen.

Een ander deel van persoonlijk leiderschap bestaat uit vaardigheden: bijvoorbeeld effectief (samen)werken, je tijd indelen, goed luisteren, en jezelf duidelijk kunnen uitdrukken. Dit zijn enerzijds eigenschappen die je hebt meegekregen, maar anderzijds ook vaardigheden die je kunt ontwikkelen. Deze vaardigheden helpen je om effectief te zijn in je werk.

Hoe werk je aan persoonlijk leiderschap?

Werken aan persoonlijk leiderschap begint dus met zelfkennis. Je kunt je zelfkennis op verschillende manieren vergroten: het maken van persoonlijkheidstesten, het vragen van feedback aan mensen in je omgeving, en het experimenteren met jouw gedrag in bepaalde situaties.

Dit maakt je eigen blinde vlek kleiner, want je vult op die manier jouw zelfbeeld aan met de indruk die je op anderen maakt en informatie uit nieuwe bronnen. Dit zal je helpen in je communicatie: doordat je beter weet hoe je overkomt op anderen, kun je daar rekening mee houden in de keuzes die je maakt.

Van inzicht naar actie

Wanneer je jezelf goed kent, ben je je bewust van je waarden, sterke kanten en valkuilen. Daar kun je vervolgens actie op ondernemen. Je kunt werk kiezen dat goed past bij jouw waarden en sterke kanten, en samenwerkingen aangaan op het gebied van jouw valkuil.

Kunnen zien waar anderen jou aanvullen is een belangrijk onderdeel van samenwerken. Dit zal jouw kwaliteit en plezier in je werk vergroten!

Naast het werken aan je zelfkennis, is het belangrijk om vaardigheden te ontwikkelen die jouw persoonlijk leiderschap vergroten. Dit kun je doen door trainingen te volgen, te oefenen met nieuw gedrag dat buiten je comfortzone ligt, en actief te bedenken welke persoonlijke doelen je wilt behalen. Door anderen daarin te betrekken, maak je het makkelijker voor jezelf om nieuw gedrag aan te leren.

Ontdek je kwaliteiten om jouw persoonlijk leiderschap te vergroten

Vanuit de Positieve Psychologie is een mooie test ontwikkeld om te ontdekken wat jouw character strengths zijn. Die character strengths zijn voor jouw persoonlijk leiderschap belangrijk, want ze gaan over je kwaliteiten.

Maar wij zien regelmatig dat veel mensen het makkelijk vinden om hun minder sterke punten te benoemen, en ook vaak hierop focussen in hun persoonlijke ontwikkeling: ik wil beter worden in mijn minder sterke kanten. Uit onderzoek blijkt echter dat het bewust inzetten van jouw kwaliteiten zorgt voor verhoogd zelfvertrouwen en motivatie (Clifton & Anderson, 2001; Peterson & Seligman, 2004), meer doelgerichtheid in je leven en een grotere kans dat je je doelen bereikt (Hodges & Clifton, 2004).

Erg de moeite waard dus om jouw character strengths te ontdekken! Via deze test kun je daar een mooi begin mee maken. Vraag ook eens aan anderen wat zij jouw sterke kanten vinden: dat is niet alleen erg leuk om te horen, maar ook goed voor jouw persoonlijk leiderschap!

Waarom is persoonlijk leiderschap nu zo actueel?

Er komt superveel op jonge mensen af, en alles lijkt mogelijk. Denk aan de hoeveelheid prikkels die je te verwerken hebt op een dag, de hoeveelheid keuzes die je voorgeschoteld krijgt, en het hoge tempo van werken.

Doordat alles mogelijk lijkt, zul je zelf sturing aan moeten brengen. Wanneer je je laat leiden door wat er op je af komt, bestaat het risico dat je er jaren later achter komt dat je al heel lang vastzit in iets waar je niet blij van wordt. Die sturing kun je aanbrengen door te werken aan je persoonlijk leiderschap: weten wat je wilt en kunt, en hier actie op ondernemen.

Je grenzen bewaken

Een ander scenario waar veel (jonge) mensen zich in herkennen, is het structureel over je eigen grenzen heen (laten) gaan, waardoor je uiteindelijk misschien zelfs in een burn-out terechtkomt. We zijn geneigd om ‘ja’ te zeggen op verzoeken van collega’s, zeker als niemand anders het oppakt. Hierbij vergeten we vaak zelf na te denken of dit in ons takenpakket past, en of we zelf wel blij worden van die taak.

Dit kun je voorkomen door je bewust te zijn van energiegevers en energieslurpers, en je waarden. Als jouw werk congruent is met je waarden, is de kans groter dat het je energie oplevert. En daar is dit zelfinzicht dus hard voor nodig!

Het andere deel gaat over effectief je grenzen aangeven, dit valt weer in het vaardigheden deel van persoonlijk leiderschap. Hiervoor is het belangrijk dat je effectief kunt communiceren, en duidelijk kunt maken wat je wel en niet wilt. Hier vaak mee oefenen zal de drempel enorm verlagen om dit te doen.

Leiders van de toekomst hebben soft skills nodig

Er zijn in deze tijd enorm veel transities gaande, bijvoorbeeld de transitie in energie, digitalisering, en de transitie van zorg naar preventie. Verandering lijkt dus meer dan ooit aan de orde van de dag. Leiders moeten medewerkers dus mee kunnen nemen in die veranderingen, in de strategie en ontwikkelingen die bij zo’n transitie komen kijken.

Daarvoor is het nodig dat je je weet in te leven in anderen, in hun perspectief en behoeften, én dat je effectief weet te communiceren over de veranderingen die eraan komen.

Oftewel: goed leiderschap begint ook weer met goed persoonlijk leiderschap. Goede leiders kennen zichzelf, handelen vanuit hun waarden, en hebben goede communicatieve vaardigheden. Wil je hier meer over weten? Luister dan eens naar deze podcast van Werkverkenners.

En wil je aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap? Dan is ons Talentprogramma Persoonlijk Leiderschap misschien wel iets voor jou.

Delen:

Wat is Persoonlijk Leiderschap anno 2023?

Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief.

Optin nieuwsbrief