Skip to content Skip to footer

VACATURE VONK
DEDICATED TRAINEESHIP

Een tweejarig, vlammend traineeship programma bij de grootste geestelijke gezondheidszorg aanbieder van Noord-Nederland. Sta jij te springen om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen binnen Lentis GGZ? Je duikt de wereld van de zorgverkoop in, leert de kneepjes van het vak en volgt daarnaast een uitgebreid ontwikkelprogramma bij Vonk met andere Vonk trainees. Na het traineeship heb je uitzicht op een vaste baan!

Over Lentis GGZ

Lentis GGZ biedt hoogwaardige specialistische psychiatrische zorg in de provincie Groningen. Van individuele behandeling, tijdelijke opname in de kliniek tot aan permanente begeleiding bij het wonen: Lentis biedt het allemaal. 

Het hoofdkantoor van Lentis bevindt zich in Zuidlaren. Voor de afdeling Zorgverkoop is Lentis op zoek naar een Trainee Zorgverkoop met financiële en analytische interesse en vaardigheden.

Traineeship Zorgverkoop Lentis GGZ

Jaarlijks maakt Lentis afspraken met de zorgverzekeraars en gemeenten. Wat is de vraag naar zorg van de klanten van deze verzekeraars en van de burgers van de Groninger gemeenten? Welke zorg, en hoeveel daarvan moet er worden verkocht? En tegen welke prijs? 

Als Trainee Zorgverkoper draag je bij aan de coördinatie van het interessante proces van zorgcontractering rondom de zorgverzekeringswet. Daarbij stel je offertes samen ter voorbereiding op de gesprekken en onderhandeling met Zorgverzekeraars. Jij bewaakt de contractafspraken met de zorgverzekeraars, dit in afstemming met de centrale administraties en business controllers. Onderdeel hiervan is het opstellen van periodieke rapportages en het signaleren van afwijkingen ten opzichte van gemaakte contractafspraken. Tijdens het Traineeship maak je onderdeel uit van het team Zorgverkoop (6,5 fte). Je werkt samen met dit team en legt verantwoording af aan de directeur Zorgverkoop van Lentis. Om dit tot in de puntjes goed te doen overleg je regelmatig met de Directie en het Management van de volwassenpsychiatrie.

Vonk Traineeprogramma

Vonk matcht gedreven en jong talent aan ambitieuze organisaties in Noord-Nederland. In het uitgebreide ontwikkelprogramma word je intensief begeleid op een verrassende, innovatieve én persoonlijke manier. Het programma bestaat uit drie hoofdlijnen: Persoonlijk leiderschap, Professionele vaardigheden en Ondernemerschap & Creativiteit. Samen met andere Vonk-trainees volg je trainingen en krijgen jullie coaching en intervisie van ervaren adviseurs, ondernemers, onderzoekers en inspirerende trainers.

Waarom jij een match bent met Lentis
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen: Je gaat op onderzoek uit en hebt interesse voor alles wat met cijfers te maken heeft, zoals financiën en rekenmodellen. Binnen de kortste keren zie jij hoe een afdeling functioneert en wat er op een specifiek moment belangrijk is.
 • Je bent ondernemend ingesteld: Je neemt het voortouw en bent altijd op zoek naar nieuwe kansen. Terwijl je dit doet breng je enthousiasme met je mee. Ook heb je uitstekende communicatieve vaardigheden, je weet contacten te onderhouden en stelt jezelf flexibel op ten opzichte van je collega’s.
 • Je kan niet wachten om jezelf verder te ontwikkelen op zowel professioneel- als persoonlijk gebied binnen een grote zorgorganisatie. Je gaat accuraat te werk en weet jouw hoofd koel te houden, ook als je het drukker hebt.
 • Je hebt recentelijk je WO-master behaald of zit in de afrondende fase van je WO-master.
 • Je hebt maximaal 2 jaar werkervaring, maar dit is geen vereiste. Jij hebt de bereidheid om veel te leren van de zorg, maar krijgt van Lentis en Vonk ook de mogelijkheid om te leren door te werken.
 • Je bent fulltime beschikbaar vanaf 1 juni 2021.
Wat wij bieden Lentis en Vonk aan jou?
 • Een arbeidscontract voor de duur van één jaar, met intentie tot verlenging.
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en door te groeien binnen Lentis.
 • Een intensief ontwikkelprogramma bij Vonk Traineeship.
 • De ruimte om samen te werken met ervaren adviseurs én medetrainees. 
 • Een intensief ontwikkelprogramma met persoonlijk coaching, training en begeleiding.
 • Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de CAO GGZ; salaris marktconform.

Ben jij klaar voor Lentis?

Zet bovenstaande tekst jou in vuur en vlam? Verzamel dan al je bravoure, talent en energie en meld je aan! Beschrijf in je motivatie waarom jij de ideale Trainee Zorgverkoop zou zijn voor Lentis en wat maakt dat het Vonk Traineeprogramma bij jou past. Stuur je motivatie en CV naar info@vonktraineeship.nl en benoem in de beschrijving dat jij je wilt aanmelden voor het Dedicated Traineeship Zorgverkoop Lentis GGZ.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 8 april a.s.

Spreekt je profiel ons aan? Dan laten we je op 9 april weten of je bent uitgenodigd voor de selectieprocedure. Blok voor de zekerheid de volgende data in je agenda! 

 • Kennismakingsgesprek met Vonk: 13 april
 • Capaciteitentest: 15 april
 • Tweede gesprek met Vonk: 19 april
 • Matchgesprek met Lentis: 20 april

Meer weten? Of heb je een brandende vraag voor ons? Op donderdag 1 april van 16:00 tot 17:00 uur vindt ons online event “What the Vonk” plaats! Aanmelden kan via info@vonktraineeship.nl